Hamburg Türk Basın Birliği’nde Emin Sağlık dönemi

Hamburg Türk Basın Birliği’nde Emin Sağlık dönemi

ABONE OL
00:17 - 11/02/2020 00:17
Hamburg Türk Basın Birliği’nde Emin Sağlık dönemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg Türk Basın Birliği’nin 6. seçimli olağan Genel Kurulunda başkanlığa Türkses Gazetesi’nin sahibi, Emin Sağlık seçildi.

Bundan bir süre önce meslekte 50 yıllarını doldurdukları için HTBB düzenlediği, “10 Ocak çalışan gazeteciler günü” etkinliğinde basın meslek ödülüne layık görülen, Hamburg’un eski duayen gazetecilerinden İbrahim Gül ve Hüseyin Murat Dörtyol‘unda katıldıkları genel kurul, gayet güzel ve nezih bir ortamda geçti.

Hamburg’un tanınmış sokağı Steindamm üzerinde bulunan Öz Urfa Restaurant’da bir araya gelen dernek üyeleri, önce basın birliği üyeleri Oya Pervin Pelit, Kemal Doğan, Fatos Balkaş ve Hamdi Gökbulut’un verdiği kahvaltıya katıldılar.  Hep birlikte yapılan keyifli kahvaltının ardından, gerçekleşen genel kurulda yeni yönetim kurulu organları belirlendi.

Genel Kurul toplantısının açılışını son kez başkan sıfatıyla Mehmet Atak yaptı.  Mehmet Atak üyeleri kısaca selamlayarak, sözü derneğe yeni üye olan Hamburg 1 televizyonunda program yapan ve 23 Şubat’ta Hamburg eyalet meclisi seçimlerinde CDU partisinden aday olan Bedo lakaplı Bülent Kayaturan‘a verdi.

Bülent Kayaturan CDU partisinden adaylığıyla ilgili başta bazı radyo kuruluşlarında olmak üzere, sosyal medya üzerinden hakkında yapılan kişilik haklarını rencide eden olumsuz yayınlar yapıldığını belirtti.  Kayaturan konuşmasının devamında, son Thüringen seçimlerinde yaşanan gelişmelerden sonra adaylıktan geri çekilmesi ve CDU partisinden istifa etmesi gerektiğinin dillendirildiğini belirterek “benim herhangi bir rant ve koltuk beklentim olmaz.  Ben 10 yıldır aynı çizgimi ve duruşumu koruyup, devam ettiriyorum. Hakkımda bu tür düşünceleri taşıyanları da kınıyorum” dedi.

KEMAL DOĞAN, NEBAHAT UZUN VE iKBAL ÖZAKINCI DİVAN KURULUNDA

Genel Kurul toplantısında önce divan kurulu seçimleri yapıldı. Dernek üyelerinin ortak önerisiyle Kemal Doğan başkanlığa, Nebahat Uzun ve İkbal Özakıncı ise divan heyetine seçildiler.  Basın şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra genel Kurulun gerçekleşebilmesi için, önce yeterli üye olup olmadığının tespitine geçildi ve 39 üyenin toplantı salonunda bulunduğu belirlendi. Daha sonra yönetim kurulunun üyelere gönderdiği gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Toplantıda 39 üye hazır bulunmasına rağmen, dernek tüzüğünde belirtildiği üzere bazı üyeler 6 aylık üyelik süresini doldurmadıkları gerekçesiyle, sadece 30 üye seçme ve seçilme hakkı doğrultusunda oy kullanabildiler.

BAŞKAN MEHMET ATAK ÇALIŞMA RAPORUNU SUNDU

2010 yılında kurulan Hamburg Türk Basın Birliğinin (HTBB) başkanı Mehmet Atak 2 yılda gerçekleştirdikleri çalışmaları üyelere aktardı. Atak konuşmasında, Eskişehir Milletvekili Utku Çakır Özer’in girişimiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Eskişehir, Prof. Harun Gümrükçü ‘nün çabalarıyla Antalya’ya gerçekleştirilen basın gezilerine değindi. Kurum ziyaretleri, TGH üyeliği, çalışan Gazeteciler Günü etkinliği-Ödül töreni, bilgilendirme toplantıları, yeni üye kazanımlarıyla ve yeni çıkartılan Basın Bülteniyle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.  Daha sonra HTBB başkan yardımcısı Ertaş Akçelik, mali raporu açıkladı. Akçelik, bir önceki dönem 1777 Euro ile aldıkları dernek kasasında   şu an toplam 3341, 96 cent olduğunu belirterek, iki yıllık süreçte gelir ve gider hesaplarının genel bir dökümünü yaptı. Denetleme kurulu adına Bekir Tanrıkulu‘da yaptığı açıklamada, dernek hesaplarının usulüne uygun olduğunu beyan etti.

Raporlar üzerine Ali Akdemir ve Erdal Altuntaş‘ın olumlu görüş bildirmelerinden sonra, genel kurulda yapılan oylamada üyeler eski yönetim kurulunu oy birliğiyle akladılar.

 BAŞKANLIK OYLAMASINDA EMİN SAĞLIK KAZANDI

HTBB’nin olağan genel kurulunda yönetim kurulu organlarının seçimine geçildiğinde başkanlık için Emin Sağlık ve Hamdi Gökbulut aday olduklarını açıklayarak başkanlık için yarıştılar. Her iki adayda önce başkan oldukları taktirde yapacaklarını üyelere anlattılar. Gizli oyla yapılan seçim sonucu, 16 üye Emin Sağlık lehine, 8 üye Hamdi Gökbulut için oyunu kullanırken, 4 üye de çekimser kaldılar.

Başkan yardımcılığına 16 oyla Oya Pervin Pelit seçilirken, saymanlığa ise, 18 oyla Levent Danık seçildiler. Yönetim Kurulu asil üyeliklerine, İkbal Özakıncı, Ali Akdemir, Fatos Balkaş ve Hurşit Köse seçildiler.

Yapılan Denetleme Kurulu seçimlerinde 22 oyla Rıza Atamtürk denetleme kurulu başkanı olurken, 20 oyla Bekir Tanrıkulu ve 17 oyla Kadir Taçgın denetleme kurulu üyeliklerine seçildiler.

“GÖRKEMLİ BİR BASIN BALOSU ORGANİZE EDECEĞİM”

Hamburg Türk Basın Birliği başkanlığına seçilen, çiçeği burnunda yeni Başkan Emin Sağlık, kendisine verdikleri destek ve duydukları güvenden dolayı üyelere teşekkür ederek, yapmayı düşündüğü ilk etaptaki çalışmalar ve önüne koyduğu hedefler konusunda ilk beyanatta bulundu.

33 yıldır gazetecilik mesleğini aralıksız sürdüren ve yaklaşık 30 yıldır Türkses gazetesini çıkartan Kırşehir doğumlu Emin Sağlık, “İlk olarak Hamburg Türk Basın Birliğinde bugüne kadar görev yapmış, katkı sunmuş tüm Arkadaşlara teşekkür ediyorum.  Öncelikli ilk hedeflerim arasında bizlere layık görkemli bir Basın Balosunu en kısa sürede düzenlemek düşüncesindeyim.  Bizim dışımızda değişik nedenlerle ayrı kalan, TV, Radyo ve yazılı basından arkadaşlarımızı HTBB bünyesine kazandırmak, başta büyük medya organı olan Axel Springer Verlag olmak üzere, Alman Medyasına mensup kurumlarla tanışma amaçlı karşılıklı ziyaretleri gerçekleştirmek, Türkiye’ye beş kez gerçekleştirilen, ( Ankara-İstanbul-İzmir-Eskişehir ve Antalya) Tanıtım-Bilgi ve Kültür amaçlı gezilerin devamını sağlamak, basın derneğimizin varlığını sürdürdüğü Hamburg şehrinin belediye başkanı olmak üzere, resmi kurumları ( Ticaret odası ) ziyaretleri yapmak, geçmiş dönemde gerçekleştiren Vatandaş soruyor? Yetkililer cevaplandırıyor tarzı insanlarımızı önemli konulara ilişkin bilgilendirme toplantılarının devamını sağlamak olacaktır” dedi.

Genel kurul sonrası dernek üyelerine kendi elleriyle baklava ikram eden, iki yıl HTBB başkanlık görevini yürütecek olan Emin Sağlık ve ekibini, dernek üyeleri tebrik ederek, başarı dileğinde bulundular.

ha-ber.com/Ali Akdemir/Hamburg
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.