Hamburg Türk Basın Birliği Üzerinde Kara Bulutlar Dolaşıyor

Hamburg Türk Basın Birliği Üzerinde Kara Bulutlar Dolaşıyor

ABONE OL
23:28 - 23/03/2021 23:28
Hamburg Türk Basın Birliği Üzerinde Kara Bulutlar Dolaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 adlı Koronavirüs salgını pandemi sürecinde üst üste yaşanan hastalıklar ve ölümlerden dolayı, Hamburg Türk Basın Birliği’nin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor.

ANSIZIN GELEN ACI ÖLÜM

İlk olarak Hamburg Türk Basın Birliği (HTBB) yönetim kurulu üyesi Levent Danık, 38 yaşında 17 Ekim Cumartesi sabahı geçirdiği anı bir kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu.

Çevresinde son derece sevilip-sayılan kişiliğiyle tanınan Levent Danık’ın beklenmedik bu ani ölümü, başta ailesi olmak üzere, basın camiasında ve arkadaşları arasında derin üzüntüye neden oldu.

ÖLÜM OLAYININ ARDINDAN ÜST ÜSTE GELEN HASTALIKLAR

Daha sonra ise, HTBB eski başkanlarından Hamburg’un tanınan gazetecilerinden Post Gazetesi Kuzey Almanya Müdürü Erdal Altuntaş, Koronavirüs’e yakalandı. Yapılan test sonucu pozitif çıkan Altuntaş, evinde 2 hafta karantinada kalacak.  Erdal Altuntaş” Durumunun iyi olduğunu, kok ve tad alma duyularının olmadığını ve hafif bir öksürüğü olduğunu” aktardı. Altuntaş ayrıca anne, babası ve eşinin de Korona olduğunu belirterek, kendisini gerek bizzat telefonla gerekse de sosyal medyadan geçmiş olsun dileğini iletenlere, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Ayrıca HTBB üyeleri Yaşar Yıldırım ve Volkan Arat’ın da aynı şekilde Kovid 19 test sonuçlarının pozitif çıktığı haberi geldi. Üyelerden Volkan Arat’ın tedavisinin evinde, Yaşar Yıldırım’ın ise hastalığının ağır seyrettiği, nefes almakta güçlük çektiği için, tedavisinin şu anda hastahanede entübe durumda devam ettiği bilgisini aldık.

HTBB BAŞKANI EMİN SAĞLIK AMALİYAT OLDU

Hamburg Türk Basın Birliği Başkanı ve Türkses gazetesi sahibi Emin Sağlık, ameliyat olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu. Emin Sağlık, geçirdiği bağırsak ameliyatı sonrası paylaştığı mesajda şu ifadeyi kullandı, “Arkadaşlar dünkü tedavim başarıyla sonuçlandı. Erken tedavi olduğum için, şimdilik ciddi bir sağlık sorunum çıkmadı. Ancak, kesin sonuç iki hafta sonra belli olacak. Gerek sosyal medya ve gerekse telefonla bana geçmiş olsun dileklerini ileten tüm yakın akraba, dost ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Hepinize her şeyden önce sağlık ve başarılar dilerim” dedi.

HTBB BAŞKAN YARDIMCISI OYA PERVİN PELİT DETAYLI BİR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Hamburg Türk Basın Birliği başkan yardımcısı dublaj sanatçısı ve yönetmen Oya Pervin Pelit de kalp ve tansiyon rahatsızlığı nedeniyle genel bir sağlık kontrolünden geçti! Özel bir klinikte gerçekleştirilen sağlık kontrolünde Pelit, check-up kapsamında Efor, EKG ve EKO testlerinden geçti, ayrıca kan tahlili yaptırdı. Oya Pervin Pelit sağlık kontrolleri sonucu yaptığı açıklamada, “Kalp ve tansiyon kontrol altında, gayet iyiyim. Var olunuz. Geçmiş olsun mesajlarınıza çok teşekkür ederim” dedi.

SON OLUMSUZ SAĞLIK HABERİ HURŞİT KÖSE’DEN GELDİ

Hamburg Türk Basın Birliği üyeleri arasında yaşanan olumsuz sağlık sorunlarında birinci elden konuya duyarlı olup, arkadaşlarına sürekli bilgilendiren, HTBB yönetim kurulu üyesi Futbol Express adlı haber sitesi sahibi Hurşit Köse’nin de gribal enfeksiyon nedeniyle yaklaşık olarak iki haftadır evinde tedavi görmekte olduğunu öğrendik.

HTBB’NiN İLK KAYBI GAZETECİ SEDAT AÇIKBAŞ OLMUŞTU!

Hamburg Basın dünyasının ilk acı kaybı 2017 yılının mart ayında deneyimli gazeteci Sedat Açıkbaş olmuştu. Hamburg Basın Dünyası gazeteci Sedat Açıkbaş’ın vefatıyla o zaman sarsılmıştı. Yakalandığı amansız mide kanseri hastalığı sonucu vefat eden Post gazetesi Haber Müdürü Sedat Açıkbaş, sevenlerini yasa boğmuştu.

HTBB ÜYELERİNE GEÇMİŞ OLSUN!

Yaşanan tüm bu olumsuzlukların bir an önce aşılacağı umuduyla, tedavileri süren HTBB üyesi gazeteci arkadaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunup, acil şifalar diliyoruz.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.