Hamburg Muhtarı 40 Programında Aşır Özek’i konuk etti

Hamburg Muhtarı 40 Programında Aşır Özek’i konuk etti

ABONE OL
22:50 - 23/12/2020 22:50
Hamburg Muhtarı 40 Programında Aşır Özek’i konuk etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Koronavirüs pandemi sürecinde yayın hayatına başlayan “Hamburg Muhtarı” dobra dobra 40’ıncı program konuğu bağlama ustası Aşır Özek oldu. Siyasetçi Behçet Algan ve gazeteci Ali Akdemir’in birlikte sunduğu ve yorumladığı programın yönetmenliğini ise, Halil İbrahim Özdoğan üstlenmektedir.

Aşır Özek “Türkülerle Tarihe Yolculuk” yaptı

Hayatı belgesel olan “Hamburg Muhtarı” Behçet Algan, her pazar günü gazeteci Ali Akdemir ile birlikte, gündemi belirleyen konuları canlı yayında ele alıyor. 1979 yılından beri Hamburg’un Altona semtinde oturan ve adı artık Hamburg’la birlikte anılmaya başlayan renkli kişilik Behçet Algan’ın her pazar günü ilgiyle izlenen facebook ve youtube yaptığı canlı yayın programı, aynı zamanda Balıkesir TV aracılığıyla Ege ve Marmara bölgesinde seyirciye anında aktarılıyor.

Aşır Özek’in canlı yayın konuğu olarak katıldığı programa çok yoğun bir ilgi oldu. Bağlama ustası ve müzik eğitmeni olan halk ozanı sanatçısı, programda sırasıyla, Ne ağlarsın (Aşık Daimi), Gönül dağı (Neşet Ertaş), Değme tabip (Aşık Mahzuni), Sılaya giden gardaşlar (A. Ekber Çiçek), Yol ver dağlar (Aşık Yener-Arif Sağ) gibi usta değerlerin eserlerini programda kendine has yorumu ve eşsiz bağlamasının eşliğinde başarıyla seslendirdi.

İlk Hocalarım Kenan Koçkaya ve Güler Duman’dır!

“Hamburg Muhtarı” dobra dobra canlı yayın programına konuk olan Aşır Özek, “sevdiğim iki özel insanın programına konuk olmak beni çok mutlu kıldı” dedi. Konuşmasının devamında 1989 yılında Almanya’ya geldiğini belirten Özek, “ilk bağlama kurslarını hocam Kenan Koçkaya’dan aldım.  Daha sonrasında ise Güler Duman hocamla devam ettim. 1992 yılından beri birçok Alevi kurumu olmak üzere, Finkenwerder Musik Okulu ve onlarca diğer alman okullarında, sosyal, sanatsal faaliyet gösteren birçok kurumda da bağlama kursları verdim.  4 yıldan beri Altona’da kendi adıma açtığım, “Aşır Özek Bağlama Okulu”‘nda ve paralel olarak da Kiel Alevi Toplumu’nda bağlama dersleri vermeye devam ediyorum.  28 yıldan beri tahminen 1000-1200 öğrencim olmuştur ve bunlardan 800 kadarı da bağlama çalmayı öğrenmiştir. Aralarından çok güzel çalıp söyleyenler, orkestra kuranlar ve çok sayıda albüm çıkaranları da sayabilirim.

“Bin Yılın Türküsü” ve “Ağıttan Umuda “Projelerinde Yer Aldım

Yaklaşık olarak 38 yıldan beri bağlama çalıp, söylediğini belirten Karslı Aşır Özek, Bin Yılın Türküsü ve Ağıttan Umuda gibi sosyal-toplumsal güzel projelerde onlarca öğrencisiyle birlikte yer aldığını belirterek, Uzun bir süre Yol TV’de “Aşır Özek ile Ehl-i Muhabbet” adı altında programlar yaptım.  Yol, inanç düsturları çerçevesinde ulu ozanlardan ve naçizane kendi türkülerimden deyişlerimden örneklerle deyişlerin, türkülerin batını yorumlarını yaparak hizmette bulundum. İlki 1996 olmak üzere, Yiğidin Türküsü, Sıla Türküleri ve Telli Kur’an isimli üç tane albümüm var ve dördüncüsü de şu an hazırlık aşamasında.

Bugüne kadar birçok usta sanatçıyla birlikte sahne aldı!

1990 yılından bugüne kadar başta Aşık Mahzuni Şerif, Neşet Ertaş, Muhlis Akarsu, Hasret Gültekin, Ali Ekber Çiçek, Arif Sağ, Musa Eroğlu, Yavuz Top Selda Bağcan, Sebahat Akkiraz, Güler Duman, Emre Saltık gibi halk ozanlarıyla birlikte sahne aldığını belirten Özek, “birbirinden önemli ustalarımla onlarca kez aynı sahneleri paylaştım ve bu onura layık olduğum için de kendimi çok şanslı sayıyorum. Örnek aldığım ve etkilendiğim birçok büyük usta var.  Bunların başında Aşık Veysel, Davut Suları, Mahzuni Şerif, Aşık Daimi, Feyzullah Çınar, Neşet Ertaş, Arif Sağ ve kendi yöremizin aşıkları Murat Çobanoğlu ve Aşık Reyhani gibi ulu ozanlar da var” dedi.

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.