Hamburg Kültürlerarası Aileler Birliği’nden Aşure

Hamburg Kültürlerarası Aileler Birliği’nden Aşure

ABONE OL
22:26 - 22/08/2021 22:26
Hamburg Kültürlerarası Aileler Birliği’nden Aşure
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Hamburg kenti Kültürlerarası Aileler Birliği, „Muharrem Orucu “sonrası dernek üyelerine ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine aşure verdi.

Lurup semtinde bulunan dernek lokalinin giriş bölümünde verilen Aşure lokmasına, Kültürlerarası Aileler Birliği Derneği’nin yeni genç başkanı Bengisu Nisa Er, EUBA başkanı M. Emin Süzen, Hamburg Irak Türkmenler Derneği Başkanı Remzi Jasim, Ressam Leyla Kaya katıldı.

Dernek tarafından Her yıl geleneksel olarak verilen Aşure lokmasına, Kovid 19 pandemi süreci koşulları göz önünde bulundurularak sınırlı sayıda konuk davet edildi.

AŞURE HOŞGÖRÜNÜN İFADESİ!

Aşure yemeğinde Interkultureller Familienverbund e.V (Kültürlerarası Aileler Birliği) Derneği’nin 2020 yılı kasım ayında başkanlığına seçilen   Bengisu Nisa Er, yaptığı selamlama konuşmasında davete gelenlere teşekkür etti.

Genç başkan konuşmasının devamında Aşure’nin hoşgörü kültüründeki önemine değindi.

Son derece sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen etkinlikte, aşure ve pilavı büyük bir özveri ve fedakarlıkla hazırlayan Gülhan Bataray, derneğin ikinci başkanı Nazlı Balman ve üçüncü başkanı Emeten Demirel hep birlikte konuklara ikram ettiler.

Bahçede hep birlikte dostça ortamda aşure lokması ve pilavı yenildi.  Lokmalar hep birlikte, misafirlerin kendi aralarında yaptıkları koyu sohbetlerin arasında yenilirken, etkinlik ilerleyen saatlerde başladığı güzellikte son buldu.

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.