Hamas’ın rehin tuttuğu en genç Amerikalı serbest kalacak mı?

Hamas’ın rehin tuttuğu en genç Amerikalı serbest kalacak mı?

ABONE OL
15:55 - 25/11/2023 15:55
Hamas’ın rehin tuttuğu en genç Amerikalı serbest kalacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dört yaşındaki Avigail Idan Hamas’ın rehin tuttuğu en genç Amerikalı. Cuma günü serbest kalabilirdi ama doğum gününü rehine olarak kutladı. Ailesi hatta Başkan Joe Biden bile ilk gün serbest kalacağını umuyordu ama olmadı. Şimdi gözler geçici ateşkesin ikinci gününde.

Idan’ın teyzesi PBS’e yaptığı açıklamada hiçbir çocuğun doğum gününü rehine olarak geçirmemesi gerektiğini söyledi.

Hamas’ın ateşkesin ilk gününde serbest bıraktığı 24 rehine arasında Amerikalı bulunmuyor.

Başkan Joe Biden, ilk Amerikalının ne zaman serbest bırakılacağını bilmediğini belirtti. Biden bunun gerçekleşmesini beklediklerini de kaydetti.

Hamas’ın elinde, 10 Amerikalının rehin olduğu tahmin ediliyor.

Avigail ise rehin olan tek Amerikalı çocuk. Avigail ve iki Amerikalı kadının Hamas’ın serbest bırakacakları arasında olmaları bekleniyor.

Biden Amerikalılar serbest kalana kadar vazgeçmeyeceğini belirtiyor.

Hamas’ın elinde tuttuğu iki kadın Amerikalının kimlikleri yetkililer tarafından açıklanmadı, sadece Gazze yakınlarında kaçırıldıkları kaydedildi.

Washington bir süredir Gazze’de çatışmaların bir süreliğine durması için İsrail’e baskı yapıyordu.

Kapalı kapılar ardında, Washington’ın İsrail-Hamas ateşkesinde Katar’ın arabuluculuğunda önemli rol oynadığı yorumları yapılıyor. Bununla birlikte Washington henüz Gazze’de kalıcı ateşkes çağrısında bulunmuş değil.

VOA tarafından geçilen Hamas’ın rehin tuttuğu en genç Amerikalı serbest kalacak mı? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hamas’ın rehin tuttuğu en genç Amerikalı serbest kalacak mı? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hamas’ın rehin tuttuğu en genç Amerikalı serbest kalacak mı? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.