Hamas Elon Musk’ı Gazze’ye davet etti

Hamas Elon Musk’ı Gazze’ye davet etti

ABONE OL
13:00 - 29/11/2023 13:00
Hamas Elon Musk’ı Gazze’ye davet etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamas’ın üst düzey yetkililerinden Usame Hamdan, Amerikalı milyarder iş insanı Elon Musk’ı İsrail’in yol açtığı yıkımın boyutlarını görmek üzere Gazze Şeridi’ne davet etti.

Hamdan Beyrut’ta düzenlediği basın toplantısında, “Gazze halkının maruz kaldığı katliamı ve yıkımın boyutlarını objektiflik ve güvenirlik standartlarına uygun olarak görmesi için Musk’ı Gazze’ye davet ediyoruz” dedi.

27 Kasım’da Yahudi karşıtı bir paylaşımı onayladığı için eleştirilen Elon Musk, Hamas’ın İsrail’de saldırdığı bölgeyi gezmiş ve nefretin yayılmasını durdurmak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlı olduğunu açıklamıştı.

Musk, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformunun sahibi.

“Binlerce kişi enkaz altında”

Hamdan’ın yorumları, İsrail ile Hamas arasındaki geçici ateşkesin 48 saat daha uzatılmasından bir gün sonra geldi.

“İsrail savunmasız Gazzelilerin evlerine 50 günde 40 bin tondan fazla patlayıcı attı” diyen Hamdan, “Başkan Biden’a ABD’nin İsrail ile ilişkilerini gözden geçirmesi ve onlara silah sağlamayı durdurması çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

Çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği yıkımla ilgili konuşan Hamdan, uluslararası topluma, enkaz altında kalan cesetlerin çıkarılmasına yardımcı olmak üzere hızla uzman sivil savunma ekipleri göndermesi çağrısında bulundu. Filistin Dışişleri Bakanlığı’na göre binlerce kişi hala enkaz altında.

Sosyal medya sitesi X’te yaptığı Yahudi karşıtı bir paylaşım nedeniyle eleştirilmesinin ardından İsrail’i ziyaret eden Elon Musk, Gazze’de Hamas tarafından esir alınan bir İsraillinin babasından, üzerinde “Kalplerimiz Gazze’de rehin” yazan bir künye almıştı.

Musk tüm rehineler serbest kalana kadar bu künyeyi takacağına söz verdi. Bu sembolik metal künyeyi Musk’a, rehine Ömer Shem-Tov’un babası Malki Shem-Tov’un verdiği, 27 Kasım’da İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un ofisi tarafından yayınlanan ziyaret videosunda görülüyordu. Musk aynı gün X’te “Sevdikleriniz serbest bırakılana kadar bunu her gün takacağım” yazdı.

Musk neden “linç edildi?”

İsrail genelinde yaygın olan köpek etiketleri, 7 Ekim’de Hamas tarafından gerçekleştirilen ve 240 kişinin Gazze’ye götürüldüğü sınır ötesi saldırıya işaret ediyor.

Musk 15 Kasım’da X’te, Yahudilerin beyazlara karşı nefreti körüklediğini iddia eden bir paylaşıma katıldığını belirterek, “Büyük Yer Değiştirme” komplo teorisine atıfta bulunan kullanıcının “asıl gerçeği” söylediğini ifade etmişti.

Paylaşımın ardından aralarında Walt Disney, Warner Bros Discovery ve NBCUniversal’ın ana şirketi Comcast’in de bulunduğu büyük ABD şirketleri, eski adı Twitter olan X’teki reklamlarını askıya almıştı.

Beyaz Saray, Musk’ı “Amerika’nın temel değerlerine aykırı” olan “antisemitik ve ırkçı nefretin iğrenç bir şekilde teşvik edilmesi” olarak adlandırdığı şey için eleştirmişti.

Musk antisemitizme ve “nefret ve çatışmayı teşvik eden” her şeye karşı olduğunu söylemiş ve X’in nefret söylemini teşvik etmeyeceğini belirtmişti.

VOA tarafından geçilen Hamas Elon Musk’ı Gazze’ye davet etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hamas Elon Musk’ı Gazze’ye davet etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hamas Elon Musk’ı Gazze’ye davet etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.