Halk Ozanı İsmail Arslan`a sahip çıkalım

Halk Ozanı İsmail Arslan`a sahip çıkalım

ABONE OL
14:35 - 28/07/2020 14:35
Halk Ozanı İsmail Arslan`a sahip çıkalım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Ali Akdemir/İzmir

82 yaşındaki Kayseri ili Yeşilhisar ilçesi doğumlu Halk Ozanı İsmail Arslan, çok sevdiği halk müziği sanatını İzmir sokaklarında icra ediyor. Başta bağlama, keman olmak üzere birçok müzik enstrümanını çalıp, söyleye bilen halk ozanı, yıllarca sahne programları aldığını söyledi.

Bugüne kadar kendisine ait birçok albümü piyasada olan Arslan, ilgisizliğe dikkat çekerek sitem etti. İnsanlara öldükten sonra değer verildiğini belirterek, “önemli olan, bugüne kadar ürettiğim eserlere günümüzde sahip çıkılarak değerlendirilmesidir” dedi.

6 çocuk babası İsmail Arslan, 2015 yılından beri İzmir’de yaşadığını, hayatı ve müzikal çalışmalarıyla ilgili, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Sıtkı Bahadır Tutu’nun bir belgesel hazırladığını belirtti.

HALKA MAL OLMUŞ SANATÇILARA SAHİP ÇIKALIM!

Halka mal olmuş, yüzlerce eseri, onlarca albümü bulunan bir Halk Ozanına devletin ve halkın sahip çıkarak, gerekli desteği vermesi gerektiğine inanıyorum. Bu insanların yaptığı çalışmalar özenle, gelecek kuşaklara aktarılarak ölümsüz hale getirilmelidir.

Bu konuda Neşet Ertaş’a ömrünün son zamanlarında verilen değer ve sahiplenme örnek teşkil etmektedir!

82 yaşında olmasına rağmen, hala çok sevdiği müziği sokaklarda icra eden İsmail Arslan’a gerekli destek verilip, bu insan yaşarken onore edilmelidir.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.