Halit Nacak son yolculuğuna uğurlandı

Halit Nacak son yolculuğuna uğurlandı

ABONE OL
14:27 - 27/03/2021 14:27
Halit Nacak son yolculuğuna uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da Eşit HAK VE Uygulamalar için kurulan birçok sivil toplum kuruluşuna emek veren Halit Nacak son yolculuğuna uğurlandı. 

Halit Nacak, son yolculuğuna korona koşullarına uygun bir cenaze töreni ile uğurlandı. Merhum Halit Nacak’ın eşi Semra Hanım, oğlu Özgür, kızı Ayşe ve damadı Gerald’ın hazır bulundukları Törene 30 civarında Türk ve Alman arkadaş ve dostları katıldılar. 

Bu Törende çok sayıda Sivil Toplum Örgütünün temsilcileri yer alarak H NACAK’A son görevlerini yaptılar. TGD Kurucu Genel Başkanı Dr. Ertekin Özcan, Berlin Türk Veliler Birliği Onursal Başkanı Kazım Aydın, Veliler Birliği Genel Sekreteri Turgut Hüner, CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat ve Berlin Sosyal Demokratlar Derneği -BSD Başkanı Cem Gençtürk ve 2. Başkan Cafer İnan, ADD eski Başkanlarından Mustafa Şahin katılarak Nacak ailesine taziyelerini dile getirdiler. 

Dr. Ertekin Özcan yaptığı veda konuşmasında Nacak’ın yaşam öyküsünü özetledikten sonra, “40 yılı aşkın bir zamandır tanıdığım Halit Nacak arkadaşımız sakin, çalışkan, özverili, çok ön planda görev yapanlar arasında görünmese de, eşi sevgili Semra arkadaşımızla birlikte kendilerini toplumumuzun sorunlarını çözmeye adayan, sessiz ve derinden giden özverili sivil toplum örgütçülerindendirler.

Bu çalışmaları yaparken sevgili HALİT, sakin, beyefendi ve hoşgörülü tavrıyla insanlara tepeden bakmayan, var olan sorunların çözümüne odaklanan çok değerli ve bizlere örnek bir arkadaşımızdı.

Öyle sanıyorum ki, sevgili Halit Nacak’ı gerek Berlin’deki Türkiye kökenli Toplum ve çoğunluk toplumu, gerekse katkıda bulunduğu STK’lar: HDB, Veliler Birliği, FÖTED, TBB ve TGD yaptığı katkılarıyla sürekli saygıyla ve şükranla anacaktır.”

CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat, yaptığı Almanca konuşmasında “Nacak, sakin ve uygar üslubuyla çalıştığı STK’lar yoluyla toplumumuzun dernek içi tartışma kültürünün gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkı sağlamıştır. Hepimiz ondan çok şey öğrendik” diyerek ailesine ve toplumumuza başsağlığı dileklerin iletti.

Kazım Aydın, “Halit Nacak’ın örgütsel çalışmalardaki sakin ve sorunların çözümüne odaklanan, çalışkan, dayanışmacı ve özverili bir yapıya sahip olduğunu” belirttikten sonra TBB adına Sözcü Safter Çınar’ın gönderdiği taziye mesajını sunarak konuşmasını sonlandırdı.

Ayrıca aralarında ha-ber.com Genel Yayın Yönetmeni Sefa Doğanay, HDB Başkanı Ahmet İyidirli, Türkiye Cumhuriyeti eski Kültür Bakanlarından Ercan Karakaş, Federal Meclis (Bundestag) eski Milletvekili Prof. Dr. Hakkı Keskin, FÖTED Genel Başkanı Berin Arukaslan, ADD Başkanı Olcay Başeğmez, ATÖF Kurucu Genel Başkanı Mete ATAY gönderdikleri mesajlarla NACAK AİLESİNE baş sağlığı dileklerini ilettiler.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Korkut

    Allah rahmet eylesin. Baş sağlığı için telefonla ulaşamadık. Açınıza ailecek katılıyoruz

    Yanıtla
    +0
    -0