Haley’e önemli destek

Haley’e önemli destek

ABONE OL
11:49 - 13/12/2023 11:49
Haley’e önemli destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Son dönemde Cumhuriyetçi Parti’deki başkan adaylığı yarışında yıldızı parlayan Nikki Haley’e bir destek de New Hampshire’ın Cumhuriyetçi valisi Chris Sununu’dan geldi.

Adaylık yarışındaki bir diğer isim Florida Valisi Ron DeSantis ise CNN’de yayınlanan programda Trump’ı hedef aldı.

New Hampshire Valisi Sununu, başkan adaylığı yarışına katılmayacağını Ağustos’ta açıklamış, bunun yerine Trump’a alternatif birine destek vereceğini kaydetmişti. O günden bu yana da Haley dışında, Ron DeSantis ve Chris Christie gibi parti içinde başkan adaylığı yarışında yer alan Cumhuriyetçi isimlerin etkinliklerine katılmıştı.

Ülke genelinde en popüler Cumhuriyetçi valilerden olan Sununu, Haley’e desteğini açıklarken, onun eyalette yakaladığı ivmenin inanılmaz olduğunu ve onu, “Amerika’nın ulusal politikayı anlayan bir başkana sahip olma fırsatı” olarak gördüğünü söyledi.

New Hampshire’da yapılan son anketler Haley’nin başkan adaylığı yarışında Trump’ın ardından ikinci sıraya yükseldiğini gösteriyor.

Christie, Ron DeSantis ise üç ve dördüncü sırada.

Nikki Haley son haftalarda önemli Cumhuriyetçi bağışçıların da desteğini aldı.

Ülkenin önde gelen zenginlerinden Koch ailesi de Haley’e desteğini açıklamıştı.

Bu arada anketlerde geriye düşen Florida Valisi Ron DeSantis, katıldığı CNN programında eski Başkan Donald Trump’ı eleştirdi; enflasyon için sahneyi Trump’ın hazırladığını söyledi.

Ron DeSantis bir dönem Trump’ın en güçlü rakibi olarak görülüyordu

Covid salgını döneminde ülkeyi kapamanın büyük hata olduğunu belirten DeSantis, “Trilyonlarca dolar basmak büyük hataydı” ifadesini kullandı.

Trump’ın Meksika sınırına yapacağını söylediği duvarı tamamlayamadığını belirten Ron DeSantis, Donald Trump’ın kürtaj konusunda da tavır değiştirdiğini kaydetti.

DeSantis Trump’a karşı eleştirilerini seçim kampanyası etkinliklerinde dile getirmekle birlikte, bunları çok nadir olarak televizyonların en çok izlendiği saatlerde yapıyordu.

Başkan adaylığı yarışına katıldığını açıkladığı ilk günlerde Trump’ın en güçlü rakibi olarak görülen Ron DeSantis son günlerde yapılan anketlerde üçüncü bazen dördüncü sırada görünüyor.

VOA tarafından geçilen Haley’e önemli destek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haley’e önemli destek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Haley’e önemli destek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.