“Haksız, uygunsuz ve yanlış eleştiri içeriyor “

“Haksız, uygunsuz ve yanlış eleştiri içeriyor “

ABONE OL
23:56 - 09/02/2024 23:56
“Haksız, uygunsuz ve yanlış eleştiri içeriyor “
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Joe Biden’la ilgili belge soruşturmasında suçlama getirilmesine gerek görmeyen savcının raporunda Biden’ın hafızasıyla ilgili yorumlara yer vermesi tartışmaya yol açtı. Beyaz Saray ve bazı hukuk uzmanları, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan bir raporda bu tür ifadelerin yerinin olmadığı görüşünde.

Biden’ın başkan yardımcısı olduğu döneme ait bazı belgeleri şahsi ofisine götürmesine ilişkin soruşturmayı yürüten özel savcı Robert Hur hazırladığı raporda bir suçlama getirilmesine yol açacak kadar yeterli delil olmadığını belirtmiş; ancak savcı hazırladığı raporda Biden’ın hafızasının “zayıf ve bulanık” olduğu yönünde ifadelere yer vermişti.

400 sayfalık raporda yer alan bazı ifadeler, ABD’de 2024 seçimine dokuz aydan zaman kala halihazırda hareketli olan siyaset gündemini daha da alevlendirdi.

Beyaz Saray’da Cuma günü düzenlenen günlük basın toplantısında, Beyaz Saray Hukuk Danışmanlığı sözcüsü Ian Sams kameraların karşısına geçerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Soruşturmada işbirliği yapıldığının, her teorinin üzerinde durulduğunun ve ilk kez özel yetkili savcı tarafından yürütülen bir soruşturmanın iddianameyle sonuçlanmadığını vurgulayan Ian Sams, Başkan Biden hakkında bir suçlama getirilmemesi sonucuna varıldığının altını çizdi; “Dosya kapandı. Nokta” ifadelerini kullandı.

Devir-teslim sürecinde belgelerin korunması için görev gücü oluşturulacak

Ian Sams, Başkan Biden’ın başkanlığın devir-teslim sürecinde gizli belge ve materyallerin korunması amacıyla önlem amaçlı bazı adımlar atacağını ve yakın zamanda bunun için bir görev gücü oluşturacağını söyledi.

“Çok fazla baskı oluşturan bir ortam içindeyiz. Kongre’deki Cumhuriyetçiler ve diğer Cumhuriyetçiler hoşlarına gitmeyen savcılara saldırıyorlar” sözleriyle, ABD’de seçim öncesi siyasi ortamın savcı Robert Hur’ü bu yorumlara raporda yer vermeye zorlamış olabileceği imasında bulundu.

Kamala Harris: “Yorumlar yanlış ve uygunsuz”

Kendisi de eski bir savcı olan ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris Cuma günü yaptığı açıklamada, raporun Biden’ın hafızasına ilişkin ifadeler içermesinin “siyasi” olduğunu savundu.

Kamala Harris savcının raporundaki yorumların “yanlış ve uygunsuz” olduğunu söyledi.

“Adalet Bakanlığı gelenekleriyle uyuşmuyor” eleştirisi

Bazı hukuk uzmanları da hazırlanan raporda bu tür ifadelerin yer almasının Adalet Bakanlığı’nın gelenekleriyle uyuşmadığı görüşünü dile getiriyor.

Bu isimlerden biri, Demokrat eski Başkan Barack Obama döneminde görevde olan eski adalet bakanı Eric Holder. Holder, “Eğer normal bir DOJ (Adalet Bakanlığı) incelemesi olsaydı bu yorumlar ve ifadeler çıkarılırdı” değerlendirmesinde bulundu.

Eski Adalet Bakanı Yardımcısı Andrew Weismann da, eğer suçlama getirilmesine yol açacak delil yoksa bu durumda raporda konu dışı yorumlara yer verilmemesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

VOA tarafından geçilen “Haksız, uygunsuz ve yanlış eleştiri içeriyor “ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Haksız, uygunsuz ve yanlış eleştiri içeriyor “ haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Haksız, uygunsuz ve yanlış eleştiri içeriyor “ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.