Hakem Halil Umut Meler’i yumruklayıp tekmeleyenler gözaltında: Federasyon ligleri süresiz erteledi

Hakem Halil Umut Meler’i yumruklayıp tekmeleyenler gözaltında: Federasyon ligleri süresiz erteledi

ABONE OL
10:14 - 12/12/2023 10:14
Hakem Halil Umut Meler’i yumruklayıp tekmeleyenler gözaltında: Federasyon ligleri süresiz erteledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Trendyol Süper Lig’de oynanan Ankaragücü-Rizespor maçının sona ermesinin ardından sahaya giren Ankara’nın sarı lacivertli kulübünün başkanı Faruk Koca karşılaşmanın orta hakemi Halil Umut Meler’e yumruk attı. Yumruk sonrası yüzünü tutarak yere düşen FIFA kokartlı hakemin yüzüne iki kişi de tekme attı.

Tekme atan saldırganlar maç sonrası savcılık talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü polisleri tarafından gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın da, hastanede gördüğü tedavi sonrası gözaltına alınacağını açıkladı.

Elmacık kemiğinde çatlak bulunan Meler hakemliği bırakacak mı?

Eryaman Stadyumu’ndan emniyet görevlilerinin arasında ayrılan Meler’in sol gözünün altının şiş olduğu görüldü. Hastanede yapılan kontrolde sol göz çevresinde kanama ve elmacık kemiğinde çatlak tespit edildi.

Türkiye’nin elit hakemlerinden Halil Umut Meler’in kendisine fiziksel saldırıda bulunanlardan şikayetçi olacağı öğrenildi.

Hastaneden çıkan yakınları FIFA kokartlı hakemin moralinin çok bozuk olduğunu, hakemliği bırakabileceğini söylediler.

Erdoğan’dan hakemi yumruklayan eski AK Parti milletvekiline tepki: “Spor şiddetle bağdaşmaz”

Yayıncı kuruluş Bein Sports’taki görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine önce sosyal medya kullanıcıları, ardından da siyasetçiler ve devlet yetkilileri hakeme yönelik şiddete tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 2004 yılında başbakanken evinde kirada oturduğu ve AK Parti’nin iktidarının iki döneminde Ankara milletvekili olarak görev yapan Faruk Koca’nın şiddetine sessiz kalmadı.

Cumhurbaşkanı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı: “Olaylarda eylemleri tespit edilen iki kişi gözaltına alındı, hastanede bulunan Faruk Koca’nın gözaltına alınması talimatı verildi”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da üst üste yaptığı iki paylaşımından ilkinde “Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlattığını, tüm şüphelilerin tespit edilmesi ve mevcutlu olarak Başsavcılığımızda hazır edilmelerine yönelik Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Müdürlüğüne gerekli talimatı” verdiğini belirtti.

Adalet Bakanı, ikinci paylaşımında ise “Olaylarda eylemleri tespit edilen K.Ç. ve Ş.Y.Ş gözaltına alınmış, hastanede bulunan Kulüp Başkanı Faruk Koca hakkında da gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Diğer şüphelilerin tespiti ile birlikte soruşturma tüm yönleriyle devam etmektedir. Sahalarımızda görmek istemediğimiz bu tür çirkinliklere neden olanlar hakkında yargımızın gereken yaptırımlara karar vereceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Kulüp özür diledi bazı taraftarlar başkana tezahürat yaptı

Ankaragücü yayınladığı yazılı açıklamada Türk futbol kamuoyu ve tüm spor camiasından özür dilerken kontrol amaçlı gittiği hastaneden çıkan Ankaragücü Başkanı’nın bazı taraftarlar tarafından tezahüratlarla karşılandığı görüldü.

TFF Başkanı Büyükekşi: “Tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik”

Meler’e yönelik saldırıdan sonra Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği bu hafta yapılacak maçlara çıkmama yönünde çağrı yaparken son dönemde üst üste yapılan hakem hataları nedeniyle Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu ile birlikte birçok kulübün hedefinde olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de yönetim kurulunu toplantıya çağırdı.

Toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Büyükekşi, “Bu alçak saldırıyı yapanlar sadece Halil Umut Meler’e yapmadılar. Bu insanlık dışı alçak saldırı, Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapılmıştır. Bugüne kadar hakemleri hedef göstererek hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes bu alçak suçun suç ortağıdır. Kulüp başkanları, yöneticiler, teknik direktörler, futbolcular ve yorumculuk yapan hakem yorumcuları alçak saldırıya zemin hazırlayan müsebbiblerdir. Herkes bu çirkinliğin sorumlusudur. Tüm suçlular en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Tüm liglerdeki maçları süresiz olarak erteledik. Bu Türk futbolunun utanç gecesidir. Artık yeter” dedi.

Kulüplerden şiddete tepki

Halil Umut Meler’e yapılan saldırıdan sonra yıllardır hakem hatalarından şikayet eden kulüplerden şiddete karşı tepki geldi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri bu şiddet eylemini gerçekleştirenlerin ağır şekilde cezalandırılmasını isterken Galatasaray kulübü buna ek olarak Kulüpler Birliği’ni yarın olağanüstü toplantıya çağırdı.

Hakeme yumruk atan Faruk Koca kimdir?

59 yaşındaki Faruk Koca, 2002-2007 ve 2007-2011 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Ankara milletvekili olarak görev yapan bir müteahhit.

AK Parti’nin ilk yıllarında Yalçın Akdoğan ve Mücahit Arslan’la birlikte Erdoğan’ın yakın çevresinde yer alan Faruk Koca, Cumhurbaşkanı’nın başbakanlığı döneminde rahatsızlanmışken makam aracında kilitli kaldığında onu arabadan çıkaran isimlerden biri olarak biliniyor.

Faruk Koca 17 Ekim 2006’da Ankara Güven hastanesinin önünde yaşananları şöyle anlatmıştı, “Şoför zırhlı aracın anahtarını üstünde bırakınca, araç otomotikman kilitlendi. Araç kilitlenince bir süre panik yaşandı. Daha sonra balyoz getirip, camı kırarak kapıyı açtık. Başbakanı arkadaşlarla alıp sedyeye koyduk. Acile götürdük. Müdahale edilip, iğne yapıldıktan yarım saat sonra kendine geldi.”

Erdoğan’ın başbakanken Keçiören’de kiraladığı evin sahibi olan Faruk Koca, meclisteki ilk beş yılında tek bir genel kurul konuşması yapmadı. Erdoğan’ın Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı adayı ilan ettiği TBMM Grup Toplantısı konuşması sırasında ağlayan milletvekillerinden biri yine Faruk Koca’ydı.

Polise tokat attığı iddia edildi, milletvekillerini fişledi, taksirle ölüme neden olmaktan 1 yıl 8 ay hapse mahkum oldu

Faruk Koca’nın TBMM’deki ikinci döneminde hatırlandığı iki olay var. Bunlardan ilki hac dönüşü Cilvegözü sınır kapısında bir polise tokat attığı iddiası. Koca 2009 yılında o dönem AK Parti Trabzon milletvekili olan Mustafa Cumhur ile Türkiye’ye girerken kendilerini fazla beklettiği gerekçesiyle bir polis memuruna tokat atmasıyla gazetelere haber oldu.

Koca’yı 2010 yılında da gazete manşetlerine taşıyan olay ise o yıl Anayasa değişiklik paketi değişikliği sırasındaki tutumu oldu. Faruk Koca, partideki olası fireleri görüntülemeye çalışırken görüntülenince AK Parti grubunda şimşekleri üzerine çekti. Bir dönem Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan Kürşat Tüzmen Koca’nın üzerine yürümek isterken eski TBMM Başkanı Köksal Toptan da iftiraya uğradığını savundu.

2011 yılında milletvekilliği sona eren Faruk Koca, daha sonra müteahhit yanıyla öne çıktı.

10 yaşındaki Sedanur Özdemir’in 21 Nisan 2010’da sahibi olduğu inşaatın çukuruna düşerek ölmesi sonucu açılan davada 6 yıl hapis cezasıyla yargılanan Faruk Koca, taksirle ölüme neden olmak suçundan 1 yıl 8 ay hapse mahkum edildi.

Dört yıl devam eden yargılamanın sonunda hapis cezası, 20 taksitte ödenecek 12 bin lira para cezasına döndürüldü.

VOA tarafından geçilen Hakem Halil Umut Meler’i yumruklayıp tekmeleyenler gözaltında: Federasyon ligleri süresiz erteledi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Hakem Halil Umut Meler’i yumruklayıp tekmeleyenler gözaltında: Federasyon ligleri süresiz erteledi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Hakem Halil Umut Meler’i yumruklayıp tekmeleyenler gözaltında: Federasyon ligleri süresiz erteledi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.