“Güzel Mersinimiz’i artık bunlara teslim edemeyiz”

“Güzel Mersinimiz’i artık bunlara teslim edemeyiz”

ABONE OL
19:53 - 07/03/2024 19:53
“Güzel Mersinimiz’i artık bunlara teslim edemeyiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart’taki yerel seçimler öncesinde Mersin’i ziyaret etti. Erdoğan, “Mersin’e arka bahçe muamelesi yapanlara milli iradenin gücünü göstermeyecek misiniz?” diye sordu.

Yıkılan Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yerine yapılan Millet Bahçesi’nin önündeki caddede düzenlenen miting, iki saat gecikmeyle başladı. Mitinge ilçelerden ve çevre illerden de katılanlar oldu.

Erdoğan, konuşması boyunca ana muhalefet partisi CHP’yi eleştirdi. İktidarda oldukları sürece Mersin’e sadece hizmet ve eser getirdiklerini savunan Erdoğan, “Peki muhalefet ne getirdi? Çünkü bunların getireceği hiçbir şey yok. Burada hangi belediye vardı? CHP Belediyesi. CHP Belediyesi, Mersin’e ne verdi? Öyleyse, artık bu güzel Mersinimiz’i bunlara teslim edemeyiz” dedi.

Erdoğan “31 Mart’ta, bu Atatürk istismarcılarının, bu DEM müptelalarının, bu kifayetsiz muhterislerin devrini kapatalım” ifadelerini kullandı.

“Yerel yönetim ayağının aksaması sebebiyle geriye düşen Mersin”

Erdoğan daha önce Hatay ile ilgili yaptığı ‘merkezi yönetimle yerel yönetimin uyum içinde çalışması gerektiği’ vurgusunu Mersin için de tekrarladı.

Erdoğan konuşmasında “Bulunduğu bölgenin en büyük potansiyeline sahip olduğu halde yerel yönetim ayağının aksaması sebebiyle geriye düşen Mersin’in artık hesabını sormayacak mısınız? Mersin’e arka bahçeleri muamelesi yapanlara eser ve hizmet siyaseti tercihinizi, milli iradenin gücünü göstermeyecek misiniz? Mersin lafa gelince mangalda kül bırakmayıp işe gelince tuğla üstüne tuğla koymayan bu zübük siyasetçi tiplerini sırtında taşımak zorunda değil. Bunların genel merkezleri, genel başkanları, milletvekilleri ne ki Mersin’deki adayları, teşkilatları ne olsun?” ifadelerini kullandı.

Seçimden sonra Mersin’e yönelik yatırımların artacağını söyleyen Erdoğan, “Peki nasıl yapacağız? Bu kardeşiniz, Cumhurbaşkanı. Ve Cumhurbaşkanı olarak grup yönetimimiz bizim çok çok güçlü. Yerel yönetimlerde de görevi sizler Cumhur İttifakı’na verdiğiniz zaman, biz ülkemizin dört bir yanını abat ederiz. Mersinimiz’i abat ederiz, hiç kimse buna ‘dur’ diyemez” dedi.

Çukurova Havalimanı’yla ilgili bir tarih daha…

Konuşmasında hükümetin 2002’den bu yana Mersin’e yaptığı yatırımlarından bahseden Erdoğan, devam etmekte olan projelere de değindi. 2011’den bu yana ihale ve inşaat süreci devam eden ve hâlâ tamamlanamayan Çukurova Havalimanı’yla ilgili konuşan Erdoğan, bağlantı yollarının bu yıl içinde bitirileceğini söyledi.

Havalimanının açılışıyla ilgili bugüne kadar bakan ve milletvekili düzeyinde 6 ayrı tarih verilmiş, 9 kez ihale, 3 kez de temel atma töreni yapılmıştı.

Son olarak Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ocak ayı sonunda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda projenin bittiğini söylemiş, açılış için hazırlık yapıldığını vurgulamıştı.

VOA tarafından geçilen “Güzel Mersinimiz’i artık bunlara teslim edemeyiz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Güzel Mersinimiz’i artık bunlara teslim edemeyiz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Güzel Mersinimiz’i artık bunlara teslim edemeyiz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.