Güreşte altın madalya

Güreşte altın madalya

ABONE OL
01:32 - 16/06/2019 01:32
Güreşte altın madalya
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 
Güreşte altın madalya
Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 120 kiloda minedere çıkan Rıza Kayaalp, Avrupa şampiyonu oldu
Sırbıstan’ın başkenti Belgrad’ta devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, grekoromen stil 120 kilonun finalinde Rus rakibini yenen Rıza Kayaalp, Avrupa şampiyonu oldu.
Belgrad Arena Spor Salonu’nda yapılan altın madalya mücadelesinde Kayaalp, Rus Khasan Baroev ile mücadele etti. Müsabakayı 2-0 kazanan Rıza Kayaalp Türkiye’ye altın madalya kazandırarak, kilosunda Avrupa’nın zirvesine çıktı. 
Tarihi başarı sevindirdi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rıza Kayaalp’i kutladı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da, yayımladığı mesajda, milli güreşçi Riza Kayaalp, İstanbul’daki 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandıran İlham Tanui Özbilen ve Dünya 3’üncüsü olan Asli Çakır Alptekin ile badmintonda Türkiye’ye tarihinin ilk olimpiyat vizesini alan Neslihan Yiğit’in büyük başarılara imza attığını kaydetti.
Bugün elde edilen başarılarla mutlu olduklarını belirten Kılıç, bu nedenle milli sporcuları kutladı. 
Bu arada, Bakan Kılıç’ın Olimpiyat şampiyonu Rus güreşçiyi yenerek Avrupa şampiyonu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp’i telefonla arayarak tebrik ettiği de bildirildi.

kayaalp-altin-b.jpg

“Madalyaların gerisi gelecek”
Grekoromen Milli Takımı Teknik Direktörü Mehmet Akif Pirim, Fatih Üçüncü’nün ilk kez katıldığı Avrupa şampiyonasında 55 kiloda Türkiye’ye bronz madalya kazandırdığını anımsatarak, madalyaların gerisinin geleceğini söyledi.
İlk kez katıldığı şampiyonada Türkiye’ye bronz madalya kazandıran Fatih Üçüncü ise, ”Hedefim şampiyon olmaktı. Ancak, grup finallerinde yenildim. Avrupa şampiyonasında bronz madalya alarak ülkeme üçüncülük kazandırdığım içim gururluyum. İnşallah Londra Olimpiyatları’na katılır ve ülkemi daha iyi temsil ederim” şeklinde konuştu.
Bu sıklette altın madalya Azerbaycan’dan Elchin Aliev’in olurken, gümüş madalyayı ise Macar Peter Modos kazandı. Diğer bronz madalya ise Aleksander Kostadinov’un oldu. 
(aa) 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.