Gurbetçiler Türkiye seçimlerinde oy kullanmalı mı?

Gurbetçiler Türkiye seçimlerinde oy kullanmalı mı?

ABONE OL
22:38 - 23/03/2022 22:38
Gurbetçiler Türkiye seçimlerinde oy kullanmalı mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Oktan Erdikmen’le @AVRUPADAN haberler tarafından geçilen Gurbetçiler Türkiye seçimlerinde oy kullanmalı mı? – Avrupadan sokak röportajları haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gurbetçiler Türkiye seçimlerinde oy kullanmalı mı? – Avrupadan sokak röportajları haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    BİZİM ÜLKEMİZ NEDEN BU HALE GELDİ DERSİNİZ ACABA?
    ZİRA TÜRKLER PUTPEREST BİR TOPLUMDUR DA ONUN İÇİN!
    https://www.youtube.com/watch?v=g4K7uqE3l4s

    İşte bunlar gibi Putperest toplumdan dolayı biz toplum olarak bu günlere geldik. Zira bunlar, kendisini hakkıyla yaratan Rabbiyle ilişkisini kesmiş, Allah’ın kendisini yarattığı gibi ölümlü bir Kulunu Rab edinmişler, ve ona tapar hale gelmişler.
    https://www.youtube.com/watch?v=FXFmC4oJD6I

    Müşriklerin ilah edindikleri putlara askerliği şudur: Hayvanlarından ve ekinlerinden onlara pay ayırırlar (6/En’âm 136), çocuklarını putlara kurban ederler (6/En’âm137), putları için tartışır ve onlar için kavga ederler (21/Enbiyâ 68; 25/Furkân, 42; 38/Sâd, 6)…
    Şuara Suresi, 71. ayet: Demişlerdi ki: “Putlara tapıyoruz, bunun için sürekli onların önünde bel büküp eğiliyoruz.”
    Ankebut Suresi, 17. ayet: “Siz yalnızca Allah’tan başka birtakım putlara tapıyor ve birtakım yalanlar uyduruyorsunuz. Gerçek şu ki, sizin Allah’tan başka taptıklarınız, size rızık vermeye güç yetiremezler; öyleyse rızkı Allah’ın Katında arayın, O’na kulluk edin ve O’na şükredin. Siz O’na döndürüleceksiniz.”
    Ankebut Suresi, 25. ayet: (İbrahim) Dedi ki: “Siz gerçekten, Allah’ı bırakıp dünya hayatında aranızda bir sevgi-bağı olarak putları (ilahlar) edindiniz. Sonra kıyamet günü, kiminiz kiminizi inkar edip-tanımayacak ve kiminiz kiminize lanet edeceksiniz. Sizin barınma yeriniz ateştir ve hiçbir yardımcınız yoktur.”
    Necm Suresi, 19. ayet: Gördünüz mü-haber verin; Lat ve Uzza’yı.
    Necm Suresi, 20. ayet: Ve üçüncü (put) olan Menat’ı(n herhangi bir güçleri var mı)?
    Araf Suresi, 138. ayet: İsrailoğulları’nı denizden geçirdik. Putları önünde bel büküp eğilmekte olan bir topluluğa rastladılar. Musa’ya dediler ki: “Ey Musa, onların ilahları (var; onlarınki) gibi, sen de bize bir ilah yap.” O: “Siz gerçekten cahillik etmekte olan bir kavimsiniz” dedi.
    En’am Suresi, 74. ayet: Hani İbrahim, babası Azer’e (şöyle) demişti: “Sen putları ilahlar mı ediniyorsun? Doğrusu, ben seni ve kavmini apaçık bir sapıklık içinde görüyorum.”
    De ki: “Size Allah katındaki cezası bundan daha kötü olan bir şeyi haber vereyim mi? Allah’ın lanet ettiği, ona karşı öfkelendiği, aralarından maymunlar ve domuzlar kıldığı ve tağuta kul eyledikleridir. Bunlar, (Allah katında) yerleri daha kötü ve dosdoğru yoldan sapmış olanlardır.” (5/Mâide 60)
    Kendilerine Kitap’tan pay (ilim) verilen kimseleri görmedin mi? Onlar cibte ve tağuta iman ediyorlar ve kâfirler için: “Bunlar, müminlerden daha doğru bir yol üzeredir.” diyorlar. (4/Nisâ 51)
    De ki: “Size Allah katındaki cezası bundan daha kötü olan bir şeyi haber vereyim mi? Allah’ın lanet ettiği, ona karşı öfkelendiği, aralarından maymunlar ve domuzlar kıldığı ve tağuta kul eyledikleridir. Bunlar, (Allah katında) yerleri daha kötü ve dosdoğru yoldan sapmış olanlardır.” (5/Mâide 60)
    Yoksa onlar, hiçbir şey yaratmayan, kendisi yaratılmış varlıkları mı (Allah’a) ortak koşuyorlar? (7/A’râf 191)
    Allah’ı bırakıp da kendilerine dua ettiğiniz varlıklar, sizin gibi (Allah’a) kuldurlar. Şayet doğruysanız, çağırın da çağrınıza karşılık versinler. (7/A’râf 194)
    Kendilerine verdiğimiz rızıktan, o hiçbir şey bilmeyen (sahte ilahlara) pay ayırırlar. Allah’a yemin olsun ki, uydurduğunuz bu iftiralardan sorguya/hesaba çekileceksiniz. (16/Nahl 56)
    Müşrikler ortaklarını görünce derler ki: “Rabbimiz! Bunlar senin dışında dua ettiğimiz ortaklarımızdır.” (Ortaklar:) “Siz gerçek yalancılarsınız!” diyerek bunlara laf atacaklardır. (16/Nahl 86)

    Şu yukardaki Ayetlere benzer daha çok Putperestlik ile ilgili Ayet ilave edebiliriz.
    Dolayısıyla türk milleti şeytana çarpılmış bir toplumdur. Türk milleti gerçektende merhum Aziz Nesin’in söylediği gibi APTAL Putperest bir toplumdur.

    Yanıtla
    +0
    -0