Güney Kore’de Cadılar Bayramı İzdihamı Can Aldı

Güney Kore’de Cadılar Bayramı İzdihamı Can Aldı

ABONE OL
11:11 - 30/10/2022 11:11
Güney Kore’de Cadılar Bayramı İzdihamı Can Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Güney Kore’nin başkenti Seul’de bir Cadılar Bayramı kutlamasına yoğun katılım nedeniyle çıkan izdihamda en az 146 kişi öldü, 150 kişi yaralandı.

Olay yerel saatle 22.20 sularında meydana geldi. Yongsan İtfaiye İstasyonu Başkanı Choi Sung-beom, Cadılar Bayramı etkinlikleri sırasında çok sayıda insanın dar bir sokakta düştüğünü söyledi.

Choi, kurbanların çoğunun yirmili yaşlarda kadınlar olduğunu kaydetti.

Yetkililer, yaralıların büyük bölümünün durumunun ciddi olduğunu ve acil tedavi gördüklerini bildirdi. Partiye katılanların çoğu maske ve Cadılar Bayramı kostümleri giyiyordu.

Görgü tanıkları izdihamdan dakikalar önce kaotik sahneler yaşandığını, Cadılar Bayramı etkinliği için hazır bulunan polisin zaman zaman kalabalığı kontrol etmekte zorlandığını anlattı.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, dar ve eğimli sokakta sıkışmış yüzlerce insanın, acil durum görevlileri ve polis tarafından kurtarılmaya çalışılırken ezildiği ve hareketsiz kaldığı görülüyor.

Başka görüntülerde de itfaiye görevlileri ve vatandaşların bilinçsiz görünen onlarca insana tıbbi müdahalede bulunmaya çalıştığı görülüyor.

Reuters haber ajansına konuşan bir tanık, olay yerine bitişik bir binada derme çatma bir morg kurulduğunu söyledi.

Düzenlenen etkinlik, ülkenin COVID kısıtlamalarını ve sosyal mesafeyi kaldırmasının ardından üç yıldır gerçekleşen ilk Cadılar Bayramı partisiydi.

Bazı görgü tanıkları, akşam ilerledikçe kalabalığın giderek daha gergin ve tedirgin hale geldiğini anlattı.

Itaewon bölgesi hem genç Güney Koreliler hem de gurbetçiler arasında popüler. Onlarca bar ve restoran, işletmelerin pandeminin üç yılı boyunca boş kalmasının ardından bugün Cadılar Bayramı için dolup taştı.

Bar ve restoranlardaki sokağa çıkma yasağı ve özel toplantılar için 10 kişilik sınır Nisan ayında kaldırıldı. Açık havada maske takma zorunluluğu da Mayıs ayında kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Yon Suk-yeol bölgeye acil sağlık ekipleri gönderilmesi talimatını verdi.

Yetkililer olayın kesin nedenini araştırdıklarını bildirdi.

VOA tarafından geçilen Güney Kore’de Cadılar Bayramı İzdihamı Can Aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Güney Kore’de Cadılar Bayramı İzdihamı Can Aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Güney Kore’de Cadılar Bayramı İzdihamı Can Aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.