Gündem Ukrayna ve Gazze ile küresel düzen

Gündem Ukrayna ve Gazze ile küresel düzen

ABONE OL
21:04 - 21/02/2024 21:04
Gündem Ukrayna ve Gazze ile küresel düzen
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

G-20 ülkelerinin dışişleri bakanları Çarşamba günü Rio de Janeiro’da biraraya geldi. Çatışmaları ve çok taraflı örgütleri iyileştirmenin yollarını görüşen liderler, Brezilya’nın başkanlığındaki yıllık liderler zirvesine hazırlanıyor.

Brezilya Cumhurbaşkanı Lula da Silva, küresel düzen reformunu, iklim değişikliğini engellemek ve yoksulluğu azaltmakla birlikte bu yıl G-20 için en önemli öncelik haline getirdi.

Ancak Rusya-Ukrayna savaşı ve İsrail’in Gazze saldırıları nedeniyle diplomatlar, küresel düzenin iyileştirilmesine yönelik önerilerin dünyanın en büyük ekonomilerinden oluşan grup içinde kolayca ilerleyeceği konusunda iyimser değiller.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da geçen yıl Yeni Delhi’de düzenlenen dışişleri bakanları toplantısında kısa bir süre yüz yüze konuşmalarından bu yana ilk kez masaya oturacaklar.

G-20, küresel gayrisafi milli hasılanın yaklaşık yüzde 85’ini, küresel ticaretin yüzde 75’inden fazlasını ve dünya nüfusunun yaklaşık üçte ikisini temsil ediyor.

Hakan Fidan da katılıyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da G-20 toplantıları için Brezilya’ya gitti. Rio de Janerio şehrine varan Fidan’ın iki günlük toplantı kapsamında mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde bulunacağı bildirildi.

Hakan Fidan’ın toplantının bugünkü oturumunda, Ukrayna ve Gazze’deki savaşlara değinen bir konuşma yapması bekleniyor.

Fidan’ın İsrail’in Gazze’ye saldırılarında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin yetersiz kalmasına da değineceği kaydediliyor.

VOA tarafından geçilen Gündem Ukrayna ve Gazze ile küresel düzen haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gündem Ukrayna ve Gazze ile küresel düzen haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gündem Ukrayna ve Gazze ile küresel düzen haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.