Günde 4 Milyon Dozdan Fazla Aşı

Günde 4 Milyon Dozdan Fazla Aşı

ABONE OL
14:40 - 05/04/2021 14:40
Günde 4 Milyon Dozdan Fazla Aşı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC) aşılama sürecinde gelinen son noktaya ilişkin yeni verileri açıkladı. Pazar günü itibariyle ülkede 165 milyon doz aşının uygulandığı belirtildi. Cumartesi günü de bir gün içinde yapılan aşı sayısı ilk kez 4 milyonu geçti.

Cumartesi günü itibariyle bu sayı 161 milyon 688 bindi. CDC’nin açıkladığı yeni verilere göre, 106 milyon 214 bin 924 kişi en az bir doz aşı yaptırdı. 61 milyon 416 bin 536 kişi de aşının her iki dozunu da aldı.

CDC’nin açıkladığı rakamlar, iki doz halinde verilen Moderna ve Pfizer-BioNTech aşısılarıyla tek doz olarak uygulanan Johnson & Johnson aşısını kapsıyor.

ABD’de Cumartesi günü ilk kez bir gün içinde 4 milyondan fazla doz aşı yapılarak rakor kırıldı. Böylece bir gün içinde yapılan aşı sayısı ortalama 3 milyonun üzerine yükseldi.

Biden yönetimi, Mayıs ayı sonuna kadar ABD’de herhangi bir kısıtlama olmaksızın her yetişkinin aşı olmasına imkan verecek sayıda aşının olmasını amaçlıyor.

ABD’de aşılama süreci hızlanmış ve yeni vaka sayısı, can kayıpları ve hastanede tedavi altında olan vaka sayıları Ocak ayındaki rakamların altında olsa da, son iki hafta içinde yeni vaka sayısında yüzde 19 oranında bir artışın kaydedildiği belirtiliyor.

Virüsün varyantlarının etkili olmasıyla birlikte ABD’de özellikle orta-batı ve kuzey-doğu bölgelerindeki bazı eyaletlerde vaka sayılarında artış görülüyor.

Dördüncü dalga tartışması

Uzmanlar son iki haftadır görülen vaka sayılarındaki artışın dördüncü dalga kapsamında olup olmadığı konusunda görüş ayrılığı yaşıyor.

Biden yönetiminin Corona virüsü pandemisiyle mücadele kapsamında kurulan danışman kurulu üyelerinden epidemiyolog Michael Osterholm, NBC televizyonuna yaptığı açıklamada, önümüzdeki iki haftanın pandeminin başından bu yana dünya genelinde en fazla vaka sayısının gözlemleneceği süre olacağı uyarısında bulundu.

CBS televizyonuna konuşan Trump yönetiminde ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) Başkanı Dr. Scott Gottlieb ise dördüncü bir dalga öngörmediğini belirtti. Ülke genelinde özellikle aşılanmamış genç kesimde ve okul çağındaki çocuklarda enfeksiyon vakalarının görüldüğünü söyledi.

ABD’de özellikle Michigan eyaletinde bir gün içinde görülen vaka sayılarında artış gözlemleniyor. Eyalette Cumartesi günü son 24 saatte görülen yeni vaka sayısı 8 bini aştı.

Bu, eyalette Aralık ayı başından buyana görülen en yüksek veri olarak kayıtlara geçti. Yaklaşık sekiz hafta öncesinde eyalette bir gün içinde görülen vaka sayısı 550-600 arasında seyrediyordu.

VOA tarafından geçilen Günde 4 Milyon Dozdan Fazla Aşı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Günde 4 Milyon Dozdan Fazla Aşı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Günde 4 Milyon Dozdan Fazla Aşı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.