Graham’den Erdoğan’ın konuşmasına eleştiri

Graham’den Erdoğan’ın konuşmasına eleştiri

ABONE OL
13:35 - 29/10/2023 13:35
Graham’den Erdoğan’ın konuşmasına eleştiri
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyük Filistin Mitingi’nde yaptığı açıklamaları “büyük hayal kırıklığı ve istikrar bozucu” olarak niteledi.

Güney Carolina Senatörü Graham, bu açıklamasını daha önce Twitter olarak bilinen X hesabı üzerinden paylaştı.

Sosyal medya hesabından Erdoğan’ın Fox News televizyonunda yayınlanan konuşmasının bir bölümünü de paylaşan Graham, “Türkiye NATO’nun mangası oluyor” ifadesini kullandı.

Graham, “Görünen o ki Türkiye özellikle üst düzey yönetimi NATO’nun mangası olma yolunda” ifadelerini kullandı.

Squad-Manga, Amerika’da bir grup yenilikçi Demokrat Kongre üyesi için kullanılan bir terim.

Bu Kongre üyeleri Ocasio Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley, Rashida Talib, Jamaal Bowman, Cori Bush, Greg Casar, Summer Lee olarak biliniyor.

Bu isimler bazı konulardaki çıkışlarıyla da biliniyor ve Demokrat Parti’nin sol kanadından yer alıyor.

Bu isimlerden bazıları son dönemde Filistin yanlısı duruşlarıyla da dikkat çekiyor.

Ocasio Cortez Cumartesi günü X hesabından yaptığı paylaşımda, “İki milyon insan. Yarısı çocuk. Açlık çekiyorlar. İletişimleri yok. Bazıları ateşkesi naif ya da daha kötü görüyor. Bu yıkımdan sonra bir planı olan var mı?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında İsrail’in savaş suçu işlediğini belirtmiş ve bunu dünyaya söyleyeceklerini bunun için hazırlıklar yapıldığını söylemişti.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından İsrail Dışişleri Bakanı Türkiye’deki İsrailli diplomatları geri çağırdığını açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen Graham’den Erdoğan’ın konuşmasına eleştiri haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Graham’den Erdoğan’ın konuşmasına eleştiri haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Graham’den Erdoğan’ın konuşmasına eleştiri haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.