Google Yapay Zeka’yla İlgili Açıklama Yapan Mühendisi Kovdu

Google Yapay Zeka’yla İlgili Açıklama Yapan Mühendisi Kovdu

ABONE OL
22:06 - 23/07/2022 22:06
Google Yapay Zeka’yla İlgili Açıklama Yapan Mühendisi Kovdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dünyanın en çok bilinen internet arama motoru Google’ın sahibi olan Alphabet Inc. şirketi, yapay zeka uygulaması LaMDA’nın farkındalık geliştirdiğini, bilinç ve duygulara sahip olmaya başladığını iddia eden yazılım mühendisini işten çıkardığını açıkladı.

Blake Lemoine isimli yazılım mühendisi bir süre önce şirket tarafından ücretli izine çıkarılmıştı. Bugün yapılan açıklamada da şirketin Lemoine’le ilişiği kesme karar aldığı belirtildi.

Google şirketi adına açıklama yapan sözcü Blake Lemoine’in şirketin güvenlik ve gizlilik kurallarını ihlal ettiğini ve bunu sürdürdüğünü bu sebeple de şirketin kendisini işten çıkarma kararı aldığını ifade etti.
Google’ın LaMDA (Diyalog Uygulamaları Dil Modeli) isimli yapay zeka uygulaması, kullanıcılarla internet üzerinden derlediği bilgiler üzerinden insanlarla sohbet etmek üzere geliştirilmiş bir yazılım.

Lemoine bir süre önce kamuoyuyla paylaştığı bilgilerde, LaMDA’nın duygularını oluşmaya başladığını ve kendisini ruhu olan bir yapı olarak ifade etmeye başladığını bu yönde bilincinin oluştuğunu iddia etmişti. Google şirketiyse bu iddiaları reddetti.

VOA tarafından geçilen Google Yapay Zeka’yla İlgili Açıklama Yapan Mühendisi Kovdu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Google Yapay Zeka’yla İlgili Açıklama Yapan Mühendisi Kovdu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Google Yapay Zeka’yla İlgili Açıklama Yapan Mühendisi Kovdu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.