Google ABD’de Siyasi Reklamları Yeniden Başlatıyor 

Google ABD’de Siyasi Reklamları Yeniden Başlatıyor 

ABONE OL
11:26 - 23/02/2021 11:26
Google ABD’de Siyasi Reklamları Yeniden Başlatıyor 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Google, ABD’de Ocak ayında Kongre binası saldırısıyla yaşanan şiddet olaylarının ardından durdurduğu siyasi reklamları 24 Şubat’tan itibaren kabul etmeye başlayacağını açıkladı.

ABD’de 6 Ocak’ta eski Başkan Donald Trump’ın destekçileri Kongre binasına saldırarak Demokrat Başkan Joe Biden’ın seçim zaferinin onaylandığı oturumu durdurmaya çalışmıştı. Joe Biden’ın 20 Ocak’taki yemin töreni öncesinde istihbarat birimleri yeni şiddet olayları yaşanabileceği uyarısında bulunmuş, başkentte ve Kongre civarında yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı.

Reuters haber ajansına göre Google sözcülerinden biri tarafından yapılan açıklamada şirketin, seçimlere ve demokratik sürece olan güvene gölge düşürecek nitelikte yanlış bilgi yayan reklamlara karşı politikalarını dikkatli şekilde uygulamaya devam edecekleri belirtildi.

Google’ın bu kararını ilk olarak Axios haber sitesi duyurdu.

Facebook ise 3 Kasım seçimlerinin ardından siyasi reklamları durdurmuş, Georgia’daki Senato seçimleri döneminde bu ayın başında yasağı kısa süreliğine kaldırmıştı. Şirket yasağın ne zaman tamamen kaldırılacağı konusunda soruları henüz yanıtlamadı.

VOA tarafından geçilen Google ABD’de Siyasi Reklamları Yeniden Başlatıyor  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Google ABD’de Siyasi Reklamları Yeniden Başlatıyor  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Google ABD’de Siyasi Reklamları Yeniden Başlatıyor  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.