Gökalp Özekler Almanya Şampiyonu oldu

Gökalp Özekler Almanya Şampiyonu oldu

ABONE OL
00:58 - 16/06/2019 00:58
Gökalp Özekler Almanya Şampiyonu oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 Gökalp Özekler Almanya Şampiyonu oldu

Merkezi Almanya’nın Hamburg kentinde bulunan EC Box Promotion Klübü tarafından düzenlenen boks galasında orta siklet boksörü Gökalp Özekler, “Almanya Uluslararası Boks Şampiyonluğu” kemerinin sahibi oldu

Alsterdorfer Sporthalle’de düzenlenen boks galasında , Özekler, İtalya kökenli rakibi Piedro D’Alessio’yu teknik nakavtla yenerek, şampiyonluk kemeri aldı.
Özekler, karşılaşmanın birinci raunduna çok iyi başladı. Rakibine sağlı sollu yumruklarla ilk saniyelerde yere indirdi. Ayağa kalkan rakip, Özekler’in yumruklarına dayanamayıp ikince kez yere yığıldı. İlk raundun bitimine kısa bir süre kala rakip antrenörün havlu atması üzerine Özekler, rakibini teknik nakavtla yenmiş oldu.
Orta siklette ringe çıkan Türk boksör Çağrı Ermiş Dominik Cumhuriyetler’den rakibi Rafael Bejaran’ı 8. raundun sonunda puanla yendi.
EC Box Promotion Kulübünün Türkiye’den transfer ettiği genç boksörlerden Alptuğ Öner ise, yine Almanya’dan yarışmaya katılan Gökhan Kaya’yı ilk profesyonel maçında 4. raundun sonunda puanla yendi.
EC Boks Promotion Kulübü adına ringlere çıkan Lukas Schulz, Christian Hammer, rakiplerini puanla yenerken, gecenin finalinde WBC Akdeniz Şampiyonluğu kemeri için ringe çıkan Rus kökenli Gregor Sozynski Sırbistanlı rakibi Geard Ajetovic’i 12. raundun sonunda puanla yenerek şampiyonluk kemerini almaya hak kazandı.

hamb-boks-gl-duz-c.jpg

EC Boks Promotion Kulübünün ağır siklet boksörü Alexander Alekseev Amerikalı rakibi DeAndrey Abron’u 6. raundun sonunda teknik nakavtla yendi.
Galayı EC Boks Promotion Klübünün promotörü Erol Ceylan, antrenörler Oktay Urkal, Bülent Başer’in yanı sıra çok sayıda davetli izledi.
Karşılaşma sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan antrenör Oktay Urkal, Alptuğ Öner’in ilk profesyonel maçı olduğunu her ne kadar maçı kazansa da onun daha iyi oynayabileceğini ümit ettiğini söyledi.
Urkal, “Çağrı Ermiş’in rakibi şu ana kadar 11 maçı almış bir oyuncu idi. Zor bir rakipti. 2-1 yenerek kazandık ama bizi zorladı. Gökalp Özekler ise ilk raundda çok güzel bir karşılaşma çıkardı. İlk kez kemer sahibi oldu. Türk boksörlerimizin geleceğini çok parlak görüyorum” dedi.
Antrenör Bülent Başer da sekiz haftalık antrenmanın neticesini en iyi şekilde aldıklarını belirterek, 11 Haziran’da Almanya’nın Lübeck kentinde gerçekleştirilecek unvan maçları için boksörleri tekrar bu maça hazırlayacaklarını sözlerine ekledi.
İlk kez kemer sahibi olan Gökalp Özekler, “İlk raundda rakibimi yere yıkacağımı tahmin etmemiştim. Eğer rakibim havlu atmasa da yeneceğime inanıyordum. Bundan sonra hedefim Kıtalararası ve Avrupa Şampiyonluk maçlarına hazırlanmak olacak” diye konuştu.

hamb-boks-gl-duz-b.jpg

ha-ber.com 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.