*** Göçmenlerden daha fazla istifade edilmeli

*** Göçmenlerden daha fazla istifade edilmeli

ABONE OL
12:15 - 06/03/2009 12:15
*** Göçmenlerden daha fazla istifade edilmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Göçmenlerden daha fazla istifade edilmeli

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, ülkede yaşayan göçmenlerin potansiyelinden daha fazla faydalanılması gerektiğini söyledi

Alman meclisinin İçişleri Komisyonuna 7. Göçmen Raporu hakkında bilgi veren Böhmer, ”Göçmenlerin potansiyelinden daha fazla istifade edilmeli. Çokdillilik ve kültürel bilginin potansiyel olarak anlaşılması, hem kişilerin, hem de tüm toplumun çıkarınadır” şeklinde konuştu.

Şirketlerin göçmenlerin vasıflarından büyük ölçüde faydalanabileceklerini belirten Böhmer, bunun herkesin çıkarına olacağını, göçmenlerin kendilerine daha fazla güven duyacaklarını, şirketlerin de globalleşme sürecinde önemli bir rekabet avantajına sahip olacaklarını ifade etti.

Böhmer, ”Göçmenler diğer ülke ve kültürlere köprü oluştururlar. Çeşitlilik büyük fırsattır. Önemli olan kişilerin isimleri değil, yetenekleri ve yapabilecekleridir” dedi.

Çeşitliliğin fırsat olarak görülmesinin, zorluklar karşısında gözlerin kapatılması anlamına da gelmediğini kaydeden Böhmer, entegrasyon politikalarının hedefinin, göçmenlere topluma eşit fırsatlarla katılım hakkı verilmesi olduğunu, başarılı bir entegrasyon için eğitim, meslek eğitimi ve işin çok önemli olduğunu söyledi.

Uyumun temel şartının Almanca bilinmesi olduğuna vurgu yapan Böhmer, ülkedeki Almanca kurslarının yetersiz olduğunu ve daha çok meslek edinmeye yönelik Almanca kurslarının düzenlenmesi gerektiğini, 2007-2013 yılları arasındaki dönem için Avrupa Sosyal Fonu’ndan 330 milyon Euro’nun bu tür kurslar için öngörüldüğünü, bu sayede yaklaşık 30 bin kişinin meslek edinmeye yönelik kurslarla desteklenebileceğini bildirdi.

Eğitim fırsatları için temelin ailede ve çocuk yuvalarında atıldığını belirten Böhmer, bu nedenle tüm göçmen ailelerin çocuklarını çocuk yuvalarına göndermelerini istediklerini, göçmen ailelere de çocuklarının eğitiminde önemli sorumluluk düştüğünü ifade etti.

Böhmer, eyalet yönetimlerine de göçmen çocukların çoğunlukta oldukları okullara daha fazla destek sağlayacakları şeklinde Ulusal Uyum Planı’nda verdikleri vaatleri yerine getirmeleri çağrısında bulunarak, söz konusu okulların daha fazla paraya ve öğretmene ihtiyacı olduğunu kaydetti.

ha-ber.com (A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.