“Göçmenler Çırılçıplak Soyularak Sınırdışı Edildi” İddiası

 “Göçmenler Çırılçıplak Soyularak Sınırdışı Edildi” İddiası

ABONE OL
11:42 - 17/10/2022 11:42
 “Göçmenler Çırılçıplak Soyularak Sınırdışı Edildi” İddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye ile Yunanistan arasında göçmenlerin geri püskürtüldüğü konusunda son zamanlarda yapılan karşılıklı suçlamalar ve iddialar sürüyor.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis sosyal medya hesabından haftasonu yaptığı bir paylaşımda, çıplak bir grup erkeğin fotoğrafını paylaşarak, “Bugün sınırda kurtardığımız 92 göçmene karşı Türkiye’nin sergilediği davranış bir uygarlık ayıbıdır. Ankara’nın olayı soruşturmasını ve nihayetinde AB ile olan sınırlarını korumasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’den yalanlama

Türkiye ise iddiaları yalanladı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı resmi Twitter adresinden Yunanistan’ın iddiasını yanıt verdi.

Çataklı, “Türkiye ile ilgili tek bir insan hakları ihlali bulamadığınız için kendi yaptığınız zulmün fotoğrafını Türkiye yapmış gibi göstermeye çalışıyorsunuz! Manipülasyonlara, sahtekarlığa ayıracağınız vakti insan haklarına uymaya harcayın! Hadi, zor değil; biraz medeni olun!” diye yazdı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medyadan konuya ilişkin bir dizi paylaşımda bulundu.

Altun, “Yunan yalan haber makinası yine devrede” diyerek, “Yunan Bakanın paylaştığı yalan yanlış içeriklerle Türkiye’yi zan altında bırakmaya çalıştığını” kaydetti.

İletişim Başkanı paylaşımında “Yunan makamları önce Frontex ile suç ortaklığı yaparak, Ege’de boğulmasına neden olduğu bebeklerin, Meriç’te soyup kemerle dövdüğü, donarak ölmesine neden olduğu insanların hesabını vermelidir. Yunanistan’ı mültecilere karşı takındığı insanlık dışı tavırdan bir an önce vaz geçmeye, Türkiye’ye yönelik temelsiz, asılsız suçlamalara son vermeye ve devlet ciddiyetine davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Avrupa Birliği sınır güvenliği ajansı Frontex’in üst düzey yöneticilerinin Yunanistan’la işbirliği yaparak, Yunanistan’dan Türkiye’ye göçmenlerin püskürtülmesini örtbas ettiği iddia edilmişti.

BMMYK’dan soruşturma çağrısı

Fotoğrafların sosyal medyada yayılmasının ardından Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nden (BMMYK) açıklama geldi.

Açıklamada, “Yunanistan-Türkiye kara sınırında kıyafetleri çıkarılmış halde bulunduğu bildirilen 92 kişiye ilişkin şok edici haber ve görüntülerden derin üzüntü duyuyoruz. Bu tür zalim ve aşağılayıcı muameleleri kınıyor ve bu olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatılması çağrısında bulunuyoruz” denildi.

VOA tarafından geçilen  “92 Göçmenin Çırılçıplak Soyularak Sınırdışı Edildiği” İddiası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur.  “92 Göçmenin Çırılçıplak Soyularak Sınırdışı Edildiği” İddiası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan  “92 Göçmenin Çırılçıplak Soyularak Sınırdışı Edildiği” İddiası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.