Göçmen Ekonomisi Derneği etkinliğinin konuğu Senatör Kızıltepe’ydi

Göçmen Ekonomisi Derneği etkinliğinin konuğu Senatör Kızıltepe’ydi

ABONE OL
22:45 - 20/12/2023 22:45
Göçmen Ekonomisi Derneği etkinliğinin konuğu Senatör Kızıltepe’ydi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Başkent Berlin’de 10 yıldır faaliyetlerini sürdüren ve Yönetim Kurulu Başkanlığını Nihat Sorgeç’in yaptığı Göçmen Ekonomisi Derneği (Verband der Migrantenwirtschaft- VMW) kuruluşunun, ‘Çeşitlilik için-Ajitasyona karşı. Popülistlere şans yok!’ başlıklı yılın son etkinliğinin konuğu, Berlin Eyaleti Çalışma, Sosyal İşler, Eşitlik ve Entegrasyon Senatörü Cansel Kızıltepe’ydi.

Etkinliğin moderatörlüğünü ise yönetim kurulu üyesi, yine Berlin Eyaleti Sağlık, Bakım ve Eşitlik eski Senatörü Dilek Kalaycı yaptı.

Göçmen Ekonomisi Derneği’nin (VMW), Kreuzberg BildungsWerk – Kreuzberg Meslek Eğitim Merkezi’nin (BWK) salonunda yapılan, Sol Parti eski milletvekili Hakan Taş ile Almanya’nın Türkiye eski büyükelçilerinden Dr. Eckart Cuntz, eski Büyükelçi Dr. W. Ruthard Born, Prof.Dr. Udo Steinbach ve Dr. Stefan Grüll (eski Milletvekili) ile çok sayıda konuğun izlediği toplantıya konuk olarak katılan Senatör Cansel Kızıltepe yaptığı konuşmada, demokrasiyi teşvik edecek projelerin önemli olduğunu vurguladı.

VMW Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Sorgeç selâmlama ve ‘Hoşgeldiniz’ konuşmasının ardından, Başkent Berlin’in, geçmişi göçlerle dolu 1,5 milyondan fazla insana ev sahipliği yapmakta olduğunu ifade ederek; “Yetmişten fazla ülkeden gelen Berlinliler kültürleri, gelenekleri ve deneyimleriyle kenti zenginleştiriyor ve bu da Almanya’da eşi benzeri olmayan bir kozmopolitliği temsil ediyor. Çeşitlilik markamızın özüdür! Ancak sosyal uyum, hoşgörü ve demokratik istikrara yönelik gerçek tehditler göz önünde bulundurulduğunda gelecek ne vaat ediyor? AfD’nin yükselişi birlikte yaşam için ne anlama geliyor? Senato radikalleştirici ajitasyona ve somut bölünmeye nasıl karşı koyabilir? Artan kutuplaşmaya karşı sivil toplum ne yapmalı- biz ne yapabiliriz? Bugün, bu ve diğer güncel soruları tartışmak istiyoruz.” dedi.

Daha sonra, podyuma davet ettiği Kalaycı’nın sorularını yanıtlayan Kızıltepe, Berlin’deki kutuplaşmanın endişe verici olduğunu vurgulayarak, “Ben de, çeşitliliğiyle dünyaca ünlü bir başkent olan Berlin’de doğup büyüdüm ama Berlin’de bile kutuplaşmanın giderek arttığını gözlemliyoruz. Bu gelişmeler oldukça endişe verici” şeklinde konuştu.

Senatör Cansel Kızıltepe, konuşmasında AfD’nin ilk kez bir Büyükşehir Belediye Başkanı çıkardığını kaydederek, krizler ve savaşlar döneminde sosyal eşitsizliğin artmasının toplumda tepkiyle karşılandığına dikkat çekti.

Almanya’daki demografik gelişmeler ışığında refahın sağlanması için ülkenin kalifiye göçmene ihtiyaç duyduğunu belirten Kızıltepe, en iyi uyumun da iş yerinde gerçekleşeceğini ifade etti. Kaynak: Berlin SES

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/ Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.