Girit Adası’nda orman yangını kontrolden çıktı

Girit Adası’nda orman yangını kontrolden çıktı

ABONE OL
13:41 - 06/04/2024 13:41
Girit Adası’nda orman yangını kontrolden çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yunanistan’ın Girit adasında başlayan yangının kontrolden çıkması üzerine adadaki dört yerleşim yerinin boşaltılmasına karar verildi.

Güçlü rüzgarın da etkisiyle adanın ormanlık bölümünde başlayan yangının hızla yayıldığı ve deniz kenarındaki kasaba Ierapetra’ya doğru ilerlediği belirtiliyor.

Yetkililer, Achlia, Galini, Agia Fotia ve Mavros Kolimpos bölgelerinde yangın nedeniyle tahliye kararı verdi. Buralarda yangının bazı evlere de sıçradığı ifade ediliyor.

Yangına hali hazırda 12 itfaiye eri ve iki yangın söndürme helikopteri müdahale ediyor. Geçen yıl Yunanistan’ın kuzeydoğusunda yaşanan orman yangınları 11 gün sürmüş ve 20 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

VOA tarafından geçilen Girit Adası’nda orman yangını kontrolden çıktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Girit Adası’nda orman yangını kontrolden çıktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Girit Adası’nda orman yangını kontrolden çıktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.