“Gazze’ye yardım için liman inşası 60 günü bulabilir”

“Gazze’ye yardım için liman inşası 60 günü bulabilir”

ABONE OL
13:28 - 09/03/2024 13:28
“Gazze’ye yardım için liman inşası 60 günü bulabilir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Gazze’ye yardım malzemeleri ulaştırmak için yüzer limanın inşasının tamamlanmasının 60 günü bulabileceğini açıkladı.

Pentagon’un açıklamasına göre limanın inşası için 1000 askerin çalışması gerekebilir.

Pentagon sözcüsü Patrick Ryder, liman planının daha ilk aşamalarında olduğunu söyledi ve bölgeye gidecek askerlerin konuyla ilgili daha yeni emirler almaya başladığını kaydetti.

Ryder, yüzer liman için karaya çıkış noktasının nasıl güvenli olacağına ilişkin İsrail dahil taraflarla görüşme halinde olduklarını kaydetti.

Ryder, Hamas’ın saldırı olasılığının risk olduğunu belirtti “Ama örgüt gerçekten Filistin halkını düşünüyorsa bu yardımın engelleme olmadan insanlara ulaşması gerekir” dedi.

Diğer Uluslararası yardım çabaları

Avrupa Komisyonu, Cuma günü yaptığı açıklamada, insani yardım taşıyan bir geminin Kıbrıs’tan ayrılarak Gazze’ye doğru yola çıkmaya hazırlandığını söyledi.

İspanya’nın Open Arms yardım grubuna ait gemi, bu hafta sonu deniz koridorunu test etmek için pilot sefer yapacak.

Gemi, ünlü şef José Andrés tarafından kurulan ABD’li bir yardım kuruluşu olan World Central Kitchen’dan gıda yardımı dağıtmak için Larnaka’dan kalkışa hazırlanıyor.

BAE’nin ABD Büyükelçisi Yousef Al Otaiba, BAE’nin operasyonu finanse ettiğini ve sevkiyatın sorunsuz bir şekilde hazır hale getirilmesi için doğrudan İsrailliler ile çalışıldığını söyledi.

World Central Kitchen’ın sözcüsü Chloe Mata Crane, yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ta 200 ton pirinç, un ve protein içeren teknenin hazırlandığını ve yakında Gazze’ye doğru yola çıkmaya hazır olacağını, ilave 500 ton yardımın da Kıbrıs’ta olduğunu ve yardıma devama hazır olunduğunu söyledi.

Geminin Gazze’ye ulaştığında nereye yanaşacağı henüz belli değil.

ABD’nin Gazze açığında yüzer liman planı dahilinde Savunma Bakanlığı yetkilileri, Virginia’daki Langley-Eustis Ortak Üssü’nde bulunan 7. Ulaştırma Tugayı, Kıyı Üzerinde Müşterek Lojistik (JLOTS) ekipmanı ve deniz taşıtlarını bir araya getirmeye başladığını belirtti.

ABD birlikleri, ekipmanı önümüzdeki haftalarda büyük bir askeri gemiye yükleyecek.

Gemi, 7. Ulaştırma Tugayı üyeleriyle birlikte Atlantik Okyanusu boyunca yola çıkacak. Misyona yurtdışından çok sayıda askeri birliğin katılması da bekleniyor.

Büyük gemilerin yiyecek ve malzeme yükleyebileceği açık denizde bir iskele inşa edilmesinin ardından küçük askeri gemiler, bu yardımları yüzer iskeleden kıyı şeridine taşıyacak.

Biden Perşembe günü yaptığı açıklamada, yüklenicilerin ve yardım kuruluşlarının da dahil olacağı misyon için, Gazze’de hiçbir ABD kuvvetinin bulunmayacağını belirtmişti.

BM, Gazze’deki 2,3 milyon insanın neredeyse tamamının yiyecek bulmakta zorlandığını ve yarım milyondan fazlasının şu anda açlıkla karşı karşıya olduğunu söylüyor.

Devam eden savaş ve yolların denetimler gerekçesiyle kapatılması teslimatları geciktiriyor. Gıda, tıbbi malzeme ve diğer yardımları bölgeye ulaştırmak zorlaşıyor.

İnsani yardım taşıyan kamyonlar, Gazze’nin güney ucunda yer alan Mısır’la, Refah ya da İsrail’le Kerem Şalom sınır kapılarından geçerek çatışma bölgesini aşıp, kuzeydeki bölgelere ulaşmak zorunda.

Gazze’ye yardımı çabalarının İsrail’in oluşturduğu engeller nedeniyle sekteye uğraması Demokrat Parti içinde artan oranda eleştirilerin hedefi.

Geçtiğimiz hafta ABD, Gazze’ye havadan yardım göndermeye başlamıştı. Ancak bu yöntemin yalnızca sınırlı miktarda yardım sağlayabildiği ve tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığı belirtiliyor.

VOA tarafından geçilen “Gazze’ye yardım için liman inşası 60 günü bulabilir” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Gazze’ye yardım için liman inşası 60 günü bulabilir” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Gazze’ye yardım için liman inşası 60 günü bulabilir” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.