Gazze’ye 7 Ekim’den beri ilk kez şartlı yakıt sevkiyatı yapıldı

Gazze’ye 7 Ekim’den beri ilk kez şartlı yakıt sevkiyatı yapıldı

ABONE OL
23:07 - 16/11/2023 23:07
Gazze’ye 7 Ekim’den beri ilk kez şartlı yakıt sevkiyatı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NEW YORK — 

Gazze’ye, 7 Ekim’den bu yana ilk kez yakıt sevkiyatı yapıldı. Mısır’dan Gazze’ye sevkedilen yaklaşık 24 bin litrelik yakıt yalnızca BM Filistinli Mültecilere Yardım Dairesi’nin yardım dağıtan TIR’ları için kullanılacak

Gazze’ye, 7 Ekim’den bu yana ilk kez yakıt sevkiyatı yapıldı. Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrailli yetkililerin, Mısır’dan Gazze’ye sevkedilen yaklaşık 24 bin litrelik yakıtın yalnızca BM Filistinli Mültecilere Yardım Dairesi’nin (UNRWA) yardım dağıtan TIR’ları için kullanılmasına izin verdiğini açıkladı.

BM yetkilileri, Gazze’ye ulaşan yakıt miktarının, insani yardım ulaştıran araçların bir günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamayacağını, Gazze halkının yakıt ihtiyacınınsa hala karşılanmadığını söyledi.

BM Sözcüsü Dujarric, “Hastane jeneratörleri, su ve sanitasyon tesisleri de dahil olmak üzere diğer tüm amaçlarla yakıt girişi hala yasaklanmış durumda” dedi.

Gazze’ye saldırılar sürüyor.

Sözcü Dujarric, Gazze’nin telekom şirketlerinin, jeneratörleri çalıştırmak için gereken yakıt rezervlerinin tükenmesinin ardından Gazze Şeridi’ndeki tüm iletişim ve internet hizmetlerinin kademeli olarak durdurulduğunu duyurduğunu kaydetti.

“Sadece BM yardım araçları için günlük 200 bin litre yakıta ihtiyacı var”

BM İnsani Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Martin Griffths, “24 bin litrelik yakıt Gazze’nin tamamına ulaşmak için günlük ihtiyacımıza bile yetmiyor. Gazze topraklarının tamamındaki ihtiyaç sahibi tüm insanları kapsamak için günde yaklaşık 200 bin litre yakıta ihtiyacımız var’’ dedi.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Dairesi Başkanı Philippe Lazzarini, Gazze’deki yakıt sıkıntısının insani yardım operasyonunun tamamını durma noktasına getirebileceğini söyledi.

Lazzarini, Gazze’ye bugün sevk edilen yakıttan yararlanmayı başardıklarını ancak yakıt kullanımının her zaman İsrail ile koordinasyon yoluyla gerçekleştiğini söyledi.

İsrail’in onayıyla bugün Mısır’dan Gazze’ye küçük bir sevkiyatın kendilerine şartlara bağlı olarak teslim edildiğini belirten Lazzarini, “Yakıt yalnızca Mısır ile Refah Sınır Kapısı’na gelen insani yardım TIR’ları için kullanılabilecek. Bu da, Gazze halkının temel ihtiyaçlarının sağlandığı arıtma tesisleri, kanalizasyon pompalama sistemleri ve fırınların bu yakıttan mahrum kalacağı anlamına geliyor’’ dedi.

“Gazze’de yaşamını yitiren BM çalışanlarının sayısı 103 kişiye yükseldi”

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Lazzarini, BM araçlarının yakıtının bittiğine dair daha önce yaptığı uyarıyı tekrarlayarak, Gazze’de 2 milyon 200 bin kişinin hayatını kurtarabilecek desteğin riske atıldığını söyledi.

Philippe Lazzarini, “Yakıt sıkıntısı, yardım dağıtımından su teminine ve hatta ATM makinelerinden nakit paraya erişime kadar her şeyi etkileyecek. Filistin halkının geçimini sağlama taahhüdümüzü artık yerine getiremeyeceğiz. Bu kısıtlamanın, yardım dağıtma operasyonumuzu baltalamaya, UNRWA operasyonunu felç etmeye yönelik kasıtlı bir girişim olduğuna inanıyorum” dedi.

Lazzarini, şimdiye kadar Gazze’de yaşamını yitiren BM çalışanı sayısının 103 kişiye yükseldiğini kaydetti.

VOA tarafından geçilen Gazze’ye 7 Ekim’den beri ilk kez şartlı yakıt sevkiyatı yapıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gazze’ye 7 Ekim’den beri ilk kez şartlı yakıt sevkiyatı yapıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gazze’ye 7 Ekim’den beri ilk kez şartlı yakıt sevkiyatı yapıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.