“Gazze’de sahra hastanesi kurmaya hazırız”

“Gazze’de sahra hastanesi kurmaya hazırız”

ABONE OL
12:04 - 18/10/2023 12:04
“Gazze’de sahra hastanesi kurmaya hazırız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamas’ın İsrail saldırılarının ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik hava operasyonu sürerken Türkiye, Gazze’ye sahra hastanesi kurmaya hazır olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin bölgeye gemi hastane göndermeye ve Gazze’ye sahra hastanesi kurmaya hazır olduğunu söyledi.

Koca, Gazze’deki hastane saldırısının ardından Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) en üst yöneticileri dahil olmak üzere birçok uluslararası muhatabıyla telefon diplomasisi gerçekleştirdiğini kaydetti.

“İnsan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalmasının kabul edilemeyeceği” düşüncesini yaptığı görüşmelerde vurguladığını ifade eden Koca, “Türkiye olarak, bölgeye gemi hastane göndermeye veya Gazze’de ya da Refah Sınır Kapısı’na yakın noktalarda sahra hastaneleri kurmaya, Filistinli kardeşlerimize bunlar aracılığıyla sağlık hizmeti sunmaya ve bu hizmeti yürütmeye hazırız” dedi.

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ile yaptığı görüşmede bölgenin sağlık hizmetleri konusunda desteklenmesinin acil ve elzem olduğunu belirttiğini ifade eden Koca, şunları kaydetti:

“Bu çalışmaları yürütmek üzere eğer karar verirse DSÖ ile birlikte hareket etmeye hazırız. Yaptığım görüşmelerde Dünya Sağlık Örgütü’nün de bu anlamda tarihi bir sorumluluğu olduğunu ısrarla belirttim. Bu noktadaki görüş ve taleplerimiz DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörü (EMRO) Bölge Ofisi Direktörü Ahmed Al-Mandhari tarafından da olumlu karşılanmış olup, Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus ile de istişare halinde ivedilikle ülkemizle işbirliği sürecinin başlatılması yönünde karar aldık. Bu yöndeki koordinasyon ve işbirliği çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.”

Her türlü diplomatik zorluklara rağmen Türkiye’nin bebek, çocuk, yaşlı ve masum insanların yanında olmaya daima devam edeceğini belirten Koca, “Yaşadığımız bu günler, insanın, insanlığın yanında yer alıp almama tercihinin yapıldığı tarihi günlerdir. Bizim, vicdanımızın sesinden başka dinleyeceğimiz ses yok. Biz çocuğu, yaşlısı, hastası, kadını ile Filistin halkını kardeş bilenleriz” ifadesini kullandı.

VOA tarafından geçilen “Gazze’de sahra hastanesi kurmaya hazırız” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Gazze’de sahra hastanesi kurmaya hazırız” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Gazze’de sahra hastanesi kurmaya hazırız” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.