“Gazze’de barış şansı şimdilik kaybedildi”

“Gazze’de barış şansı şimdilik kaybedildi”

ABONE OL
16:25 - 02/12/2023 16:25
“Gazze’de barış şansı şimdilik kaybedildi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçici ateşkes sonrası Gazze’de barış şansının şimdilik kaybolduğunu belirtti. Erdoğan buna gerekçe olarak İsrail’in uzlaşmaz tavrını gösterdi.

Erdoğan bu açıklamalarını Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki iklim zirvesi dönüşünde uçakta gazetecilere yaptı.

Reuters haber ajanasının NTV’ye ve diğer Türk medya kuruluşlarına dayandırdığı haberine göre Erdoğan insani aradan ziyade her zaman kalıcı ateşkesten yana olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı, “Maalesef bu fırsatı şimdilik İsrail’in uzlaşmaz tavrı nedeniyle kaybettik” dedi.

24 Kasım’da yürürlüğe giren geçici ateşkes iki kere uzatıldıktan sonra Cuma günü sona ermişti.

Erdoğan ayrıca uzun süreli bir barış için umutlu olduğunu da kaydetti ve Hamas’ın muhtemel bir çözümün dışında tutulamayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı, “İki devletli çözüme odaklanmamız gerekiyor. Hamas’ın dışarda tutulması ya da yıkımı gerçekçi bir senaryo değil ve Hamas’ın terör örgütü olarak nitelemeyeceğini bir kez daha yineledi.

Erdoğan ayrıca Arap Ligi ve İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan bir grubun Londra, Paris, Barcelona ve Birleşmiş Milletler’de temaslarda bulunduktan sonra Amerika’yı ziyarete edeceğini de belirtti.

VOA tarafından geçilen “Gazze’de barış şansı şimdilik kaybedildi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Gazze’de barış şansı şimdilik kaybedildi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Gazze’de barış şansı şimdilik kaybedildi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.