“Gazze’de 28 gündür insanlığa karşı suç işleniyor”

“Gazze’de 28 gündür insanlığa karşı suç işleniyor”

ABONE OL
11:03 - 03/11/2023 11:03
“Gazze’de 28 gündür insanlığa karşı suç işleniyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kırgızistan’ın başkenti Astana’da katıldığı Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi zirvesinde yaptığı konuşmada, “Gazze’de tam 28 gündür insanlığa karşı suç işlenmektedir” dedi.

Ateşkesin acilen sağlanması çağrısında bulunan Erdoğan, krizin sona ermesi ve kalıcı barış için uluslararası bir barış konferansı yapılması çabalarının ise sürdüğünü dile getirdi.

Filistin’de tüm dünyanın gözleri önünde benzeri görülmemiş bir insanlık dramı yaşandığını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

“Hastaneler, okullar, camiler, kiliseler, mülteci kampları bombalanıyor, masum çocuklar acımasızca katlediliyor. 7 Ekim’den beri şahit olduklarımızı mazur gösterecek, bu vahşeti anlatacak hiçbir kavram yoktur. Açık ve net söylemek gerekirse Gazze’de tam 28 gündür insanlığa karşı suç işlenmektedir.”

Erdoğan Türkiye’nin krizin patlak verdiği ilk anından itibaren ilkeli ve insani bir duruş sergilediğini belirterek, “Sivillere karşı eylemleri tasvip etmediğimizi her fırsatta söyledik, söylüyoruz. Önceliğimiz insani ateşkesin süratle tesis edilmesidir. Müslüman, Hristiyan veya Yahudi farketmeksizin herkesin güvenliğini garanti altına alacak yeni mekanizmalar üzerinde de çalışıyoruz. Uluslararası barış konferansı için zemin oluşturma çabalarımız sürüyor. Şimdiye kadar 10 uçak dolusu insani yardım malzemesini bölgeye sevk ettik, sahada şartlar elverdikçe yenilerini göndermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Türk dünyasını Gazze’de yaşananlarla ilgili birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye de çağırdı.

Azerbaycan’ın Karabağ’daki başarısından büyük gurur ve sevinç duyduklarını da konuşmasında ifade eden Erdoğan, “Böylece bölgemizde kalıcı barışa bir adım daha yaklaşmış olduk. Açılan fırsat penceresinin değerlendirilmesi en büyük arzumuzdur” dedi.

VOA tarafından geçilen “Gazze’de 28 gündür insanlığa karşı suç işleniyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Gazze’de 28 gündür insanlığa karşı suç işleniyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Gazze’de 28 gündür insanlığa karşı suç işleniyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.