DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

9915.62

0,23%
Gazze ve Türkiye’deki bir şirket de listede

Gazze ve Türkiye’deki bir şirket de listede

ABONE OL
23:04 - 22/01/2024 23:04
Gazze ve Türkiye’deki bir şirket de listede
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD, İngiltere ve Avustralya, Hamas’ın finansal ağlarını ve destekçilerini hedef alan yeni yaptırımlar açıkladı. ABD Maliye Bakanlığı’nın açıklamasına göre, yaptırım listesine alınanlar arasında Gazze ve Türkiye’de bulunduğu belirtilen bir şirket de var.

ABD Maliye Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkları Kontrol Dairesi’nden (OFAC) yapılan açıklamaya göre, 7 Ekim’de İsrail’e saldırısından bu yana Hamas beşinci kez yaptırımlarla hedef alındı.

Hamas ve İslami Cihat’a para transferi sağladığı belirtilen şirketler hedef alındı

Açıklamaya göre son yaptırımlarla, Gazze’de Hamas bağlantılı finansal para değişim ağları, bunların sahipleri, ortakları ve kripto para dahil, para transferinde önemli rol oynayan kolaylaştırıcı kişi ve kurumlar hedef alındı.

Bu para transferlerinin, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nden Hamas’a ve Gazze’de faaliyet gösteren İslami Cihat örgütüne yapıldığı belirtildi.

ABD Maliye Bakanlığı’nın Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı Brian Nelson, “Hamas örgütün terör faaliyetlerini desteklemek amacıyla para aktarmak için kripto paranın kötüye kullanılması dahil çeşitli mali transfer mekanizmalarını kullanmayı amaçlamıştır. Müttefik ve ortaklarla birlikte ABD Maliye Bakanlığı, Hamas’ı, maddi destekçilerini ve uluslararası mali altyapısını hedef almak amacıyla yetkilerini kullanmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Shamlakh ailesi yaptırım listesinde

Yaptırım listesine alınanlar arasında, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nden Hamas ve İslami Cihat’a para transferinde rol oynadığı belirtilen Shamlakh ailesi fertleri yer alıyor. Gazze’de bulunan Zuhair Shamlakh’ın İran’dan Hamas’a milyonlarca dolar para transferine imkan sağladığı belirtiliyor.

Zuhair’in Al Markaziya ve Arab China Trading Company adlı şirketleri üzerinden Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin El Kassam Tugayları için para transferi yaptığı kaydediliyor.

Açıklamada, Zuhair’in Gazze’deki terörist gruplara en az 2017’den bu yana para transferi sürecinde rol oynadığı belirtiliyor.

Gazze ve Türkiye’de bulunduğu belirtilen Al Markaziya yaptırım listesinde

ABD Maliye Bakanlığı’na göre Gazze ve Türkiye’de bulunan Al Markaziya şirketinin sahibi Zuhair ve şirket aile fertleri tarafından yönetiliyor. Açıklamada Arab China Trading Company adlı şirketin de Gazze ve Türkiye’de şubelerinin bulunduğu belirtiliyor.

Shamlakh Ahmed, Shamlakh Alaa ve Shamlakh Imad adlı kişilerin İran’dan Hamas’a para akışında önemli rol oynadıkları; Alaa’nın Al Markaziyah şirketinin Türkiye’deki şubesinin tek çalışanı ve sorumlusu olduğu kaydediliyor.

ABD Maliye Bakanlığı’nın açıklamasında Hamas’ın örgüte militan kazandırmak ve silah satın alımını desteklemek amacıyla Gazze’den Batı Şeria’ya yasa dışı şekilde para transferi yapmak üzere çeşitli yöntemler kullandığı belirtildi.

Gazze’de bulunan Hirzallah şirketinin de kripto para birimi kullanarak Hamas’la birlikte çalıştığı ve hem Hamas hem de İslami Cihat adına para akladığı belirtiliyor.

Gazze’de bulunan Thair Abdül Razık Şükrü Hirzallah’ın, daha önce Türkiye’ye milyonlarca dolarlık para transferini koordine ettiği de açıklamada yer alan bilgiler arasında.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron da ABD ile koordine şekilde açıklanan Hamas ve İslami Cihat’ın hedef alındığı yaptırımlarla ilgili açıklamasında, “İngiltere ortaklarıyla birlikte terör faaliyetlerini finanse edenlerin saklanacak yerleri olmamasını sağlamak konusunda kararlı” ifadelerini kullandı.

Yaptırımlarla hedef alınan şirketler ya da temsilcilerinden henüz bir açıklama gelmedi.

VOA tarafından geçilen Gazze ve Türkiye’deki bir şirket de listede haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gazze ve Türkiye’deki bir şirket de listede haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gazze ve Türkiye’deki bir şirket de listede haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.