“Gazze ateşkesi görüşmeleri Pazar günü Kahire’de devam edecek”

“Gazze ateşkesi görüşmeleri Pazar günü Kahire’de devam edecek”

ABONE OL
22:01 - 02/03/2024 22:01
“Gazze ateşkesi görüşmeleri Pazar günü Kahire’de devam edecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Mısırlı güvenlik yetkilileri, Gazze için ateşkes müzakerelerinin Pazar günü Kahire’de devam edeceğini belirtti.

Tarafların Gazze’de ateşkes, rehinelerin ve tutukluların serbest bırakılması konusunda uzlaştıkları ancak İsrail askerlerinin bölgeden çekilmesi konusunda hala bir anlaşma olmadığı belirtiliyor.

ABD medyasında da, Gazze’de yardım almaya çalışırken 100’den fazla kişinin saldırılar sonucu yaşamını yitirmesine rağmen İsrail-Hamas arasındaki ateşkes müzakerelerinin yürütülebildiği belirtildi.

Amerikan yayın kuruluşu CNN’nin haberine göre, İsrail’le Hamas arasında Ramazan ayına kadar bir ateşkese varılması yönünde müzakereler devam ediyor.

CNN, haberini bölge kaynaklarına dayandırdı.

Amerikalı yetkililer müzakerelerin raydan çıktığına dair herhangi bir işaret olmadığını ancak müzakerelerin bir sonuca varmasının çoğunlukla Hamas’ın vereceği yanıta bağlı olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz hafta Doha ve Paris’te Katar, Mısır, İsrail ve ABD’nin dahil olduğu müzakereler yürütülmüştü.

Yönetimden üst düzey bir yetkili Amerika’nın Ramazan’a kadar ateşkese varılması için zamana karşı yarıştığını belirtmişti.

Başkan Joe Biden da rehinelerin serbest bırakılması ve en az altı hafta acil ateşkes içeren bir anlaşma konusunda çalıştıklarını belirtmişti.

Biden, Perşembe günü Katar ve Mısır liderleriyle telefon görüşmeleri de gerçekleştirdi.

ABD Gazze’ye havadan yardım malzemesi sağlayacak

Başkan Joe Biden Cuma günü yaptığı açıklamada da, İsrail askerleriyle yaşanan kaotik çatışmada onlarca Filistinli’nin öldürülmesinden bir gün sonra ABD’nin Gazze’ye havadan insani yardım atmaya başlayacağını söylemişti.

Biden bu açıklamayı, Gazze’deki sağlık yetkililerinin 115 Filistinli’nin öldürüldüğü, 750’den fazla kişininse yaralandığını açıklamasından bir gün sonra yapmıştı.

Görgü tanıkları Perşembe günü yardım konvoyundan malzeme almak için insanların birbiriyle yarıştığı sırada İsrail askerlerinin kalabalığın üzerine ateş açtığını söylemişti.

Havadan yardımlarının “önümüzdeki günlerde” başlayacağını söyleyen Biden bu haberi, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi Beyaz Saray’da ağırlarken paylaştı.

Biden, ABD ordusunun önümüzdeki günlerde Gazze Şeridi’ne insani yardım ulaştıracağını ve Washington’un bölgeye daha fazla yardım ulaştırmak için elinden geleni yapacağını da belirtmiş, ancak daha fazla ayrıntı vermemişti.

Beyaz Saray’daki Oval Ofis’te konuşan Biden, Gazze’ye yardım akışının yeterli olmadığını ve yüzlerce yardım kamyonunun daha bölgeye girmesini istediğini de söylemişti.

İsrail, ölenlerin çoğunun izdihamda ezildiğini ve askerlerinin kalabalığın içinde kendilerine doğru tehditkâr bir şekilde hareket ettiğine inandıkları bazı kişilere ateş açtığını kaydetmişti.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Dairesi’ne göre Gazze Şeridi’nde en az 576 bin kişi, yani bölge nüfusunun dörtte biri, kıtlıktan sadece bir adım uzakta.

VOA tarafından geçilen “Gazze ateşkesi görüşmeleri Pazar günü Kahire’de devam edecek” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Gazze ateşkesi görüşmeleri Pazar günü Kahire’de devam edecek” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Gazze ateşkesi görüşmeleri Pazar günü Kahire’de devam edecek” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.