Gaziantep’te Uluslararası Gençlik Festivali

Gaziantep’te Uluslararası Gençlik Festivali

ABONE OL
19:22 - 27/05/2022 19:22
Gaziantep’te Uluslararası Gençlik Festivali
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dünyanın dört bir tarafından eğitim için Gaziantep Üniversitesi’ne gelen öğrenciler düzenlenen Gençlik Festivali’nde keyifli anlar yaşadı. Türkçe, İngilizce, Fransızca, Rusça, Kazakça, Arapça dillerinde şarkı söyleyen öğrenciler, yöresel danslarıyla katılımcılardan büyük alkış aldı.

107 ülkeden 6 bin 500 yabancı öğrenciye evsahipliği yapan Gaziantep Üniversitesi bünyesinde birçok yabancı ülkeden katılımın olduğu Uluslararası Gençlik Festivali gastronomi, müzik, spor, bilim, kültür ve sanat alanlarında çeşitli etkinliklerle başladı.

Üniversite kampüsü içerisinde yer alan festival alanında VOA Türkçe‘ye konuşan yabancı öğrenciler stantlarında kendi ülkelerini tanıtmaktan ve başka ülkelerden kişilerle tanışmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Endonezyalı işletme bölümü öğrencisi Keiza Tsurayya Gani, 2 yıl önce geldiği Gaziantep Üniversitesi’nde öğrenci olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, “Bu festival çok güzel, çok eğleniyoruz. Burada hem ülkemi ve kültürümüzü tanıtma fırsatı buldum, hem de farklı ülkelerdeki arkadaşlarla tanışma fırsatı buldum’’ dedi.

Nepal’den 2019 yılında İstanbul’a geldiğini belirten Maria Umarşah, lise eğitiminden sonra üniversite okumak için Gaziantep’te olduğunu söyledi. Uluslararası öğrenci festivalinin dünya insanlarının tanışması ve kaynaşması açısından faydalı olduğunu dile getiren Umarşah, kendi ülkesinin kültürünü tanıtma fırsatı bulduğu için de çok mutlu olduğunu vurguladı.

Gaziantep Üniversitesi’nin mühendislik bölümünde öğrenci olduğunu belirten Sudanlı Amro Mohamad Ali, festival kapsamın gün boyu eğlendiklerini ifade ederek, “Sudan çadırımıza gelen konuklarımıza kendi kültürümüzü anlattık, yemeklerimizi tattırdık, biz de başka ülkelerin çadırlarına gittik. Çok güzeldi, çok eğlendim’’ dedi.

“Farklı ülkelerden öğrencilerimize bir arada yaşamayı öğretiyoruz’’

VOA Türkçe ’ye konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ise, 107 ülkeden 6 bin 500 yabancı öğrenciye evsahipliği yaptıklarını vurgulayarak, festivalle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Dünya son zamanlarda büyük bir bunalım içerisinde, biz de bu bunalımdan çıkmak için örnek teşkil etmek istiyoruz. Farklı din, farklı kültür, farklı coğrafyadan insanların nasıl birarada yaşayacağını göstermek istiyoruz. 107 ülkeden 6 bin 500 öğrencimiz var. Bu öğrencilere kendi kültürümüzü tanıtırken onların kültürünü de tanımış oluyoruz. Öğrencilerimizle birlikte bütün dünyaya barış içerisinde bir model insan yetiştirmeye çalışıyoruz. Birlikte, kardeşçe, barış içinde, farklı renklerden, farklı dinlerden, birbirlerini dışlamadan bir arada yaşamayı öğretmeye çalışıyoruz.’’

Gençlik festivali Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil, Moda Tasarımı Bölümü tarafından hazırlanan “Yöresel Kıyafetler Sunulması” defilesi ve GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından hazırlanan Perküsyon Koro ve Yöresel dans gösterileriyle devam etti.

VOA tarafından geçilen Gaziantep’te Uluslararası Gençlik Festivali haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gaziantep’te Uluslararası Gençlik Festivali haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gaziantep’te Uluslararası Gençlik Festivali haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.