Gazeteciler için en ölümcül savaş

Gazeteciler için en ölümcül savaş

ABONE OL
21:13 - 28/10/2023 21:13
Gazeteciler için en ölümcül savaş
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gazetecileri Koruma Komitesi(CPJ), İsrail’de geride kalan üç haftadaki çatışmalarda çok sayıda gazetecinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, komitenin gazetecilerin can kayıplarına dair kayıtları tutmaya başladığı 1992 yılından bu yana, gazeteciler için bu sürecin en ölümcül zaman haline geldiği ifade edildi.

CPJ’nin açıklamasına göre İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar ve operasyonların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana en az 29 gazeteci hayatını kaybetti. Ölen gazetecilerden 24’ünün Filistin vatandaşı, 4’ünün İsrail birinin de Lübnan vatandaşı olduğu belirtildi. Bununla birlikte şu ana kadar 8 gazeteci yaralandı ve 9 gazetecinin de kayıp ya da rehine durumda olduğu ifade edildi.

Gazeteciler Koruma Komitesi ayrıca Gazze Şeridi’nde iletişim hizmetlerinin kesilmesini de eleştirdi. Komite, kesintinin halkın “bu çatışmada neler olduğunu bilme ve anlama” durumunu tehlikeye atan bir “haber karartması” olduğu uyarısında bulundu.

CPJ açıklamasında “Bu durum, ölümcül propaganda, dezenformasyon ve yanlış bilgilendirme ile doldurulabilecek bağımsız ve gerçeklere dayalı bilgi boşluğu ile ciddi sonuçlara yol açabilir” denildi.

Örgüt, gazetecilerin uluslararası insani hukuk hakları uyarınca saygı gösterilmesi ve korunması gereken siviller olduğunu vurgulayarak “gazetecileri veya medya altyapısını kasıtlı olarak hedef almanın savaş suçu olduğunu” ifade etti.

VOA tarafından geçilen “Gazeteciler için en ölümcül savaş” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Gazeteciler için en ölümcül savaş” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Gazeteciler için en ölümcül savaş” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.