Gazeteci-yazar Uğur Mumcu evinin önünde öldürülmesinin 31’inci yıldönümünde anıldı

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu evinin önünde öldürülmesinin 31’inci yıldönümünde anıldı

ABONE OL
20:54 - 24/01/2024 20:54
Gazeteci-yazar Uğur Mumcu evinin önünde öldürülmesinin 31’inci yıldönümünde anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Siyasetçiler, sivil toplum örgütleri ve basın meslek örgütleri temsilcileri, 31 yıldır olduğu gibi gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu anmak üzere buluştu.

Türkiye’de yolsuzluk ile siyaset ilişkisi ile ilgili araştırma dosyalarının yanısıra “siyasal İslam” konusundaki çalışmalarıyla hatırlanan Mumcu, bombalı saldırıya uğradığı evinin önünde öldürülmesinin 31’inci yılında anıldı.

Anma törenine, eşi Güldal Mumcu, çocukları Özgür ve Özge Mumcu’nun yanısıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Etimesgut Belediye başkan adayı Erdal Beşikçioğlu, çok sayıda CHP milletvekili, TİP İstanbul milletvekili Ahmet Şık, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Hüsnü Bozkurt ile Mumcu’nun okurları, sevenleri ve meslektaşları katıldı.

Mumcu’nun aracının 24 Ocak 19993 günü bombalandığı noktadaki anıta karanfiller bırakıldı, mumlar yakıldı. Mumcu’nun çalıştığı Cumhuriyet’in manşetinde “Yaşatıyoruz” yazılı bugünkü sayısı da anıta konuldu.

Müzisyen Cem Erdost İleri, katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu için türkü dinletisi yaptı.

Özel: “O tuğlayı çekeceğiz, hepsi altında kalacak”

Mumcu’nun öldürülmesindeki arka plan ve cezalandırılmayan gerçek failler tartışması, araca bombayı koyduğu tespit edilmesine rağmen halen yakalanamayan Oğuz Demir, törenin gündemindeydi.

Törenin ardından konuşan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uğur Mumcu’nun öldürülmesi üzerinden 31 yıl geçmesine rağmen gerçek faillerle ilgili cezasızlık politikasına dikkat çekerek, “Birileri diyor ki, ‘Bir tuğla çekersek bütün duvar yıkılır, hepimiz altında kalırız.’ Bu ifade, derin devleti koruyan ve kayıran bir ifadedir. Gün gelecek o tuğlayı çekeceğiz, hepsi altında kalacaklar, bu ülke o günden sonra rahat edecek. Onlar altında kalmadan bu ülkede namuslu, dürüst, Atatürkçü insanlar rahat edemez” dedi.

CHP lideri Özel, “Bugün 24 Ocak, 31 yıl önce bu sokakta patlayan bir bomba Türkiye’de tahrip gücüyle Cumhuriyet’in değerlerine saldırdı. Cumhuriyet’i Cumhuriyet yapan, bizi biz yapan değerlere saldırdı. O değerlerin en cesur savunucusunun bedenini paramparça etti. Ancak o beden, bu ülkenin sınırları içindeki her yere savurulurken; her yere kendi direncini, mücadele azmini, aydınlanma ışığını taşıdı. Uğur Mumcu, 31 yıldır yanan bir mumdur; karanlığa karşı yanan bir mumdur. Bu katliamın, bu cinayetin gerçek failleri ortaya çıkarılmadı. Aslında bu cinayet, işlenmeden önce failleri ortada olan bir cinayettir. Uğur Mumcu, Rabıta kitabında kimi yazıyorsa, failler onlardır. Papa-Mafya-Ağca kitabında devlet-mafya ilişkilerini ve yurtdışı bağlantılarını nasıl yazıyorsa, fail onlardır. Uğur Mumcu’nun mücadele ettiği; devlet içine sızan tarikatlar, failin ta kendisidir” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen Gazeteci-yazar Uğur Mumcu evinin önünde öldürülmesinin 31’inci yıldönümünde anıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Gazeteci-yazar Uğur Mumcu evinin önünde öldürülmesinin 31’inci yıldönümünde anıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Gazeteci-yazar Uğur Mumcu evinin önünde öldürülmesinin 31’inci yıldönümünde anıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.