Fürth’de, konuk işçiler için, teşekkür mahiyetinde anıt dikilecek

Fürth’de, konuk işçiler için, teşekkür mahiyetinde anıt dikilecek

ABONE OL
13:05 - 06/02/2020 13:05
Fürth’de, konuk işçiler için, teşekkür mahiyetinde anıt dikilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fürth Belediye Meclisi üyesi olan SPD’li Ayhan Yeşil’in anıt teklifi mecliste oy birliği ile kabul edildi.

Almanya’nın, Nürnberg yakınında bulunan, 50 sandalyeli Fürth Belediye Meclisi, iki dönemdir Meclis Üyesi olan SPD ’li Ayhan Yeşil ve önümüzdeki seçimlerde meclis üyeliği adaylığı bulunan, Uğur Pehlivan’ın “KONUK İŞÇİLER ANITI “teklifi oy birliği ile kabul edildi.  Almanya’da ilk kez gerçekleşecek, Teşekkür Anıtı`nın Fürth’ün merkezi bir yerinde  kurulması benimsendi.

Anıt teklifinde

60 yılı aşkın bir süredir, eski “misafir işçiler”, aileleri ve torunları Fürth şehir toplumunun ayrılmaz bir parçası olmuştur. Ludwig Erhard’ın doğum yeri olan yonca yaprağı kentimizde, o zaman ve şimdi Fürth ekonomik mucizesine önemli bir katkı sağladılar ve şehrimizi kültürel çeşitliliğiyle son derece zenginleştirdiler “  denildi.

SPD ’nin 26 sandalyesi var

Teklif sahibi Ayhan Yeşil, 50 sandalyeli mecliste, 26 SPD, 12 CSU, 6 Yeşiller, 1 Sol parti, 2 Serbest seçmenler 1 FDP, 1 Cumhuriyetçiler ve 1 partisiz meclis üyesi olduğunu, anıt teklifinin oy birliği ile geçmesinin sevindirici olduğunu belirtti. Anıtın şekli ve yeri, daha sonra belirlenecek.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

 

Inal
Tüm Yorumlar (1)
  • tispjg für mehr Demokratie

    Tesekkürler Frücht! Federal devletin düsünemedigini siz düsünmüsünüz.Güzel bir baslangic ama maalesef cok noksan.Biz , 1.Kusak Türkler,Araplar,Afrikalilar,Asyalilar getirtildigimizde „MÜSAFIR ISCI“ idik ama simdi yine YABANCI ISCIYIZ ve yarim asirdan fazla vergi ödedik,vergi ödeyen cocuklar,torunlar verdik… Ama yine yabanci isciyiz. Ve 1992 den buyana avrupali yabancilari,müsafir iscileri“ ANAYASA ile (Art.28 Abs.1 Satz 3)bizden AYIRDILAR bizi ANAYASAYLA „3.SINIF insan“ yaptilar.Ve anayasanin 1. menschenwürde „ve 3.Maddelerini („gl eichetssatz“ c i g n e d i l e r .BU DEMOKRATIK HUKUK DEVLETI , „VERGI VATANIMIZ „ ALMANYANIN en büyük ayibidir ve önce acilen bu ayip icin mücadele etmeliyiz. Bunun icin yapilmasi gereken Anayasadaki „AVRUPALI YABANCILAR“ degimi kaldirilip yerine „in Deutschland ansäßigen Ausländer“ konulmali ve „MÜSAFIR ISCILER“ arasinda 92 den bu yana yapilan AYIRIMCILIK kaldirilmalidir.Bunu gerceklestirmek icin mücadele ederseniz hem bizi haksizliklardan ,hem de VERGI VATANIMIZ ALMANYAYI BÜYÜK DEMOKRASI AYIBINDAN KURTARMIS OLURSUNUZ.Haydi size kolay gelsin

    +0
    -0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.