Fürth’de 23 Nisan coşkusu

Fürth’de 23 Nisan coşkusu

ABONE OL
22:32 - 24/04/2022 22:32
Fürth’de 23 Nisan coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fürth’de 23 Nisan coşkusu. Resim yarışmasında kazananlara ödülleri verildi. Kutlamada barış güvercinleri uçuruldu.

Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosluğu ve Eğitim Ataşeliği himayesinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, DİTİB’e bağlı Fürth Mevlâna camisi salonu ve dışarda coşku ile kutlandı. Kutlamada, Başkonsolos Serdar Deniz, DİTİB Kuzey Bavyera Birliği yönetim kurulu üyesi Refet Avcı,  Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen,  Fürth Belediye Bakan Yardımcısı Markus Braun,  CSU Bavyera Milletvekili Petra Gutenberger, SPD Nordostbahnhof Bölge Başkanı Abdurrahman Gümrükçü, UID Şube Başkanı Salim Elcivan, Kuzey Bavyera CHP Birliği Başkanı Rifat Çolak,  Fürth eski Belediye Meclis Üyesi Ayhan Yeşil, Nürnberg Saadet Başkanı Musa Tamer, Türk Toplumu Başkanı Bülent Bayraktar, Nürnberg Belediye Meclis Üyesi Ümit Sormaz hazır bulundular. Eğitim Ateşesin Dr. Mune Savaş rahatsızlığı nedeniyle törene gelemedi.

DUA VE SAYGI DURUŞU

Program, dua, saygı duruşu ve Türk ve Alman Milli marşlarının okunması ile başladı.  Öğretmen Zehra Tekin ile Aydın Kaval Türkçe ve Almanca sunumda bulundular.

CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKALIM

Kutlamada bur konuşma yapan Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgal eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak milli birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmiştir dedi.

Serdar Deniz, devamla, tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devletinin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi  amacıyla  23 Nisanlar, önemli birer vesiledir .Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyetine ve değerleri emanetine sahip çıkmak demek ,aynı zamanda, ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında ,her zamankinden  daha fazla Cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkmak, birlik , beraberlik ve bütünlüğümüzü muhafaza etmek anlamına da gelmektedir diye konuştu.

COŞKU DALGA DALGA YAYILDI

Konukların günün anlam ve önemini konuşmalarının ardından, miniklerine gösterileri büyük beğeni topladı. Şiirler, danslar, folklor ve şarkılarla süslenen program, bu kez açık havada kutlama devam etti. Coşku dalga dalga Fürth’e yayıldı.

ÖDELLER VERİLDİ, GÜVERCİNLER UÇURULDU

Dışarda devam eden programın ardından Resim yarışmasından ödül kazananlara hediyeleri verildi ve Yüksel Deşat’ a ait 41 beyaz barış güvercinleri uçuruldu ve Hep birlikte “ Türkiye’m “ şarkısı söylendi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.