*** Furkan Çelik, Türklerin gururu oldu

*** Furkan Çelik, Türklerin gururu oldu

ABONE OL
00:53 - 16/06/2019 00:53
*** Furkan Çelik, Türklerin gururu oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 
Furkan Çelik, Türklerin gururu oldu
Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Almanya Gençler Serbest Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Furkan Çelik, Türklerin gururu oldu
Toplam 155 genç güreşçi arasından büyük bir başarı ile sıyrılarak altın madalya alıp Almanya şampiyonu olan Faruk Çelik, Bakü’de yapılacak olan Gençler Dünya Şampiyonası’nda Almanya’yı temsil edecek. Yedi müsabakanın ikisini tuş ve beşini de sayıyla kazanan 63 kilodaki genç güreşçi Çelik aldığı altın madalya ile Almanya Milli takımında yerini garantilemiş oldu.

furkan-gurkan-alm-samp-b.jpg

18-20 Şubat 2011 tarihleri arasında Berlin-Hohenschönhausen Sportforum salonunda yapılan müsabakalara Almanya’dan toplam 155 genç güreşçi iştirak etti.
Almanya Serbest Güreş Şampiyonası’nda 63 kiloda Bayern SV St. Johannis Nürnberg kulübü adına mindere çıkan Furkan Çelik, Almanya’nın 22 Eyalet Şampiyonu’nun katıldığı kalabalık bir grupta mücadele ederek rakiplerini adeta minderde hüsrana uğrattı.

furkan-gurkan-alm-samp-c.jpg

63 kiloda 22 güreşçinin iki gurup halinde mücadele ettiği müsabakalarda Çelik, kendi grubunda yaptığı 7 karşılaşmasının ikisini tuşla diğer 5 karşılaşmasını sayıyla kazandı. Diğer gurubun birincisi olan, Nordrhein-Westfalen takımı güreşçisi Justin Colling ile mindere şampiyonluk için çıktı. Çelik, yapmış olduğu Almanya final karşılaşmasında minderde rakibini hayal kırıklığına uğrattı. Nefes kesen karşılaşma sonunda minderden 3-0 puanla galip ayrılan Furkan Çelik, 2011 Gençler Almanya Serbest Güreş Şampiyonu olarak ilerisi için ümit verdi.

furkan-gurkan-alm-samp-d.jpg

Almanya şampiyonu olan genç güreşçimiz Furkan Çelik, güreşe ailesinin teşvikiyle 2004 yılında başladı. Daha önce 13-14 yaş C-gençlerde de Almanya Şampiyonu oldu. Çelik Gynasium 10. sınıf öğrencisi.

furkan-gurkan-alm-samp-f.jpg

Müsabakalara ailesiyle birlikte gelen güreşçimizin babası Kadir Çelik, annesi Hülya Çelik ve kız kardeşi Beyza Nur Çelik, Almanya Şampiyonluk madalyası kazanan oğlunu ailece kucaklayarak, sevinç çığlıkları arasında gözyaşlarına hakim olamadılar.

furkan-gurkan-alm-samp-g.jpg

Orhan ÖNALDI – ha-ber.com 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.