Fransa’da saldırıya uğrayan çocuklardan ikisinin durumu kritik ancak stabil

Fransa’da saldırıya uğrayan çocuklardan ikisinin durumu kritik ancak stabil

ABONE OL
20:17 - 09/06/2023 20:17
Fransa’da saldırıya uğrayan çocuklardan ikisinin durumu kritik ancak stabil
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Fransa’nın dağlık bölgesindeki Annecy kasabasında bıçaklı bir kişi tarafından çocuk parkında saldırıya uğrayan iki küçük çocuğun hastanedeki yaşam mücadelesinin devam ettiği ancak durumlarının stabil olduğu belirtildi.

Saldırı sırasında saldırganı engellemeye çalışan sırt çantalı kişi ise büyük övgü aldı.

Dün bir parkta yaşanan saldırıda yaşları 22 aylık ve 36 aylık arasında değişen dört çocuk ve 70 ile 78 yaşlarında iki emekli yaralanmıştı. Başbakan Elisabeth Borne çocuklardan ikisinin kritik durumda ancak stabil olduklarını belirtti.

Saldırıyı “tam bir korkaklık eylemi” olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yakındaki Grenoble kentindeki hastanede tedavi gören üç yaralı çocuğu ziyaret etti ve aileleriyle biraraya geldi.

Yaralı dördüncü çocuğun ise İsviçre’nin Cenevre kentinde hastanede tedavi altında olduğu belirtildi.

Saldırıda yaralananlardan birinin İngiliz diğerinin Hollanda vatandaşı olduğu açıklandı.

Saldırının olaya tanık bir kişi tarafından çekilen videosunda saldırganın çocuk parkını çevreleyen alçak duvardan içeri atladığı ve bebek arabasındaki bir çocuğa, önüne geçen bir kadını iterek bıçak salladığı görülüyor.

Fransız basını bu esnada saldırganla mücadele eden sırt çantalı 24 yaşındaki bir erkeğin kahramanlığına övgüler yağdırdı.

İşletme ve felsefe öğrencisi bu kişi kendini Henri ismiyle tanıttı.

Henri CNews televizyonuna yaptığı açıklamada, “Tek bildiğim orada şans eseri bulunmamdı. Bir şey yapmamam düşünülemezdi. İçgüdülerimi takip ettim ve zayıf durumdakileri korumak için ne yapabiliyorsam yaptım” dedi.

Saldırganla mücadelesi sosyal medyadaki görüntülere yansıyan Henri’nin Facebook ve Instagram hesaplarına övgü dolu mesajlar yağdı.

Annecy Katedrali’nde saldırının kurbanları ve aileleri için ayin düzenlenecek.

Annecy Savcısı Line Bonnet-Mathis Twitter’dan paylaştığı mesajda, şüphelinin gözaltı süresini sorgunun daha kapsamlı yapılabilmesi için uzattığını bildirdi. Savcı, olayın terör motivasyonuyla yapıldığına dair henüz bir işaret olmadığını ve şüpheli hakkında cinayete teşebbüs suçuyla soruşturma yürütüldüğünü kaydetti.

Polis olayın hemen ardından şüpheli 31 yaşındaki Suriye vatandaşını tutukladı. Başbakan Borne, bu kişiye İsveç’ten 10 yıl önce sığınma hakkı verildiğini belirtti.

İsveç kimlik belgesi ve ehliyeti taşıyan şüphelinin Fransa’ya yasal yollarla girdiği kaydedildi. İsveç ve Fransa Schengen bölgesinde bulunuyor. Schengen bölgesi 26 Avrupa ülkesi vatandaşlarının sınırlar arasında serbest geçişine izin veren dünyanın en büyük pasaportsuz bölgesi.

Saldırı Avrupa’daki serbest dolaşım haklarıyla, Fransa ve İtalya gibi hükümetlerin göçmenlik yasalarını sertleştirmeleri için maruz kaldıkları seçmen baskısı arasındaki gerilimi de gözler önüne serdi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin şüphelinin Fransa’da polis kaydı bulunmadığını, evsiz olduğunu ve Pazar günü Annecy gölünde yıkanırken polis tarafından sorgulandığını söyledi.

Bakan, saldırganın sadece 4 gün önce Fransa’dan sığınma talep etmesinin ve reddedilmesinin “sıkıntı verici bir tesadüf” olduğunu kaydetti.

Fransa’nın, şüphelinin sığınma talebini zaten İsveç tarafından onaylanmış bir sığınma izni olduğu için reddettiği belirtildi.

Yaralanan iki emekliden biri ise Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada saldırgan koşarak kaçtığı sırada parkta bir bankta oturmakta olduğunu söyledi.

Soyadını açıklamayan Yusuf isimli bu kişi “Muhtemelen bir kurbanı daha olsun istedi” dedi.

Bıçaklama olayı Fransa’da 2012’den bu yana çocukları hedef alan ilk saldırı oldu. 2012’de Toulouse’da Cezayir kökenli Fransız Muhammed Merah adlı saldırgan, üç Yahudi çocuğu, bir ebeveyni ve üç askeri vurmuştu.

VOA tarafından geçilen Fransa’da saldırıya uğrayan çocuklardan ikisinin durumu kritik ancak stabil haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fransa’da saldırıya uğrayan çocuklardan ikisinin durumu kritik ancak stabil haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fransa’da saldırıya uğrayan çocuklardan ikisinin durumu kritik ancak stabil haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.