Fransa’da Çiftlik Hayvanlarında Kuş Gribi Salgını

Fransa’da Çiftlik Hayvanlarında Kuş Gribi Salgını

ABONE OL
13:20 - 20/01/2022 13:20
Fransa’da Çiftlik Hayvanlarında Kuş Gribi Salgını
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kuş gribi, dünyanın çeşitli ülkelerinde zaman zaman ortaya çıkmaya devam ediyor. Milyonlarca hayvanın itlaf edilmesine neden olan salgın bu kez de Fransa’da görüldü.

Fransa Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin güneybatı bölgelerinde çeşitli yerlerde kuş gribi salgınının görülmesi nedeniyle toplam 2,5 milyon kanatlı hayvanın itlaf edileceği belirtildi.

Açıklamada şu ana kadar 1 milyon 200 bin kanatlı hayvanın itlaf edildiği salgının yayılmasını önlemek için 1 milyon 300 bin hayvanın daha öldüreleceği ifade edildi.

Salgın daha önce aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkede milyonlarca hayvanın itlaf edilmesine, tavuk ve kanatlı hayvan yetiştiricilerinin ciddi sıkıntılar yaşamasına neden olmuştu.

VOA tarafından geçilen Fransa’da Çiftlik Hayvanlarında Kuş Gribi Salgını haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fransa’da Çiftlik Hayvanlarında Kuş Gribi Salgını haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fransa’da Çiftlik Hayvanlarında Kuş Gribi Salgını haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.