Frankfurt-Hahn Havalimanı iflas başvurusunda bulundu

Frankfurt-Hahn Havalimanı iflas başvurusunda bulundu

ABONE OL
23:45 - 20/10/2021 23:45
Frankfurt-Hahn Havalimanı iflas başvurusunda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bir zamanlar yılda dört milyon yolcuya ulaşan Frankfurt-Hahn bölgesel havalimanı iflas etti.

Bölgesel havaalanı bir zamanlar yılda dört milyona kadar yolcu sayıyordu, ancak daha sonra Korona seyahat kısıtlamaları geldi. Devlet sübvansiyonlarıda akmayınca Rheinland-Pfalz Hunsrück bölgesindeki Frankfurt-Hahn bölgesel havaalanının işletmecisi iflas etti.

Bad Kreuznach Bölge Mahkemesinin iflas konusunu resmen yayınladı.

Çok sıkıntılı günler geçiren Hahn Airport sorunlu bir Çin holdingi tarafından geçici olarak devralındıktan sonra, havalimanı şimdi korona krizinin bir sonucu olarak yok olma tehlikesiyle karşı karşıya geldi.

Hahn Havalimanı’nın yüzde 82,5’i Çinli holding HNA’ya ait. Şirket, hisseleri 2017 yılında Rheinland-Pfalz eyaletinden yaklaşık 15 milyon Euro karşılığında satın almıştı, kalan hisseler Hessen eyaletine ait. Son zamanlarda, mali açıdan sıkıntılı HNA grubunun üst yönetiminin tutuklanması ortalığı karıştırdı.

2nci Dünya savaşı sonrası ABD askeri havaalanı olarak hizmet veren Hahn kargo işinde de önemli büyüme kaydetmişti.

İlk yolcu uçağı 1993 yılında indi. İlk başta uçuş operasyonları pek fazla olmasa da, 1999’da İrlandalı düşük maliyetli havayolu Ryanair’in Hahn Havalimanı’nı üslerinden biri yapmasıyla Hahn’ın kaderi değişti. Rheinland-Pfalz eyalet hükümetinin cömert sübvansiyonlarıyla desteklenen Hahn, sürekli olarak genişletildi, yeni bir terminal, geniş park yerleri ve çeşitli yollar ile erişim sağlandı.

Mahkeme, iflas ön yöneticisi olarak Frankfurt’lu avukat Jan Markus Plathner’ı atadı. Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.