“Floyd Oksijensiz Kaldığı İçin Öldü”

“Floyd Oksijensiz Kaldığı İçin Öldü”

ABONE OL
23:37 - 09/04/2021 23:37
“Floyd Oksijensiz Kaldığı İçin Öldü”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin Minneapolis kentinde on bir ay önce polis tarafından gözaltına alınırken hayatını kaybeden George Floyd’la ilgili dava devam ediyor.

Davanın 10’uncu gününde adli tıp uzmanı Doktor Lindsey Thomas ifade verdi. Thomas, George Floyd’un ölümünün, eski polis memuru Derek Chauvin’in avukatlarının iddia ettiği gibi aşırı doz uyuşturucudan değil, oksijensiz kalmaktan kaynaklandığını söyledi.

Doktor Lindsey Thomas, Hennepin ilçe sağlık müffetişinin, 25 Mayıs 2020’de Derek Chauvin ve diğer polis memurlarının Floyd’u yere yatırmasının yol açtığı bir cinayet olduğuna ilişkin bulgularına katıldığını belirtti.

Thomas jüriye verdiği ifadede, bugüne dek bu kadar uzun süreli ve farklı açılardan çekilmiş görüntülerin olduğu hiçbir olayda görev yapmadığını belirterek, videoların Floyd’un ölümünün aşırı doz uyuşturucu ilaç kullanımından kaynaklandığına dair hiçbir fiziksel işaret olmadığını açıkça ortaya koyduğunu dile getirdi.

2017’de yarı zamanlı emekli olana kadar Hennepin adli tıp kurumunda çalışan Thomas, bugüne dek meslek hayatı boyunca 5 binden fazla otopsi yaptığını söyledi.

Thomas, ölen kişinin bedeni üzerinde yapılan fiziksel incelemenin ölüm nedeninin belirlenmesinde katkısı olsa da, başka kayıt ve incelemelerin bazen daha da aydınlatıcı olabileceğini söyledi.

Olay anında çevrede bulunan kişilerin cep telefonlarıyla çektiği görüntülere ve polislerin üzerinde bulunan kamera kayıtlarına atıfta bulunan Thomas, “Bu vakayı farklı kılan, incelemem gereken kayıtların çokluğuydu” dedi. Thomas, bugüne kadar ölümle sonuçlanan bir olayla ilgili bu kadar kapsamlı belgelere sahip bir vaka üzerinde çalışmadığını da ekledi.

“Görüntüler oksijensiz kalarak öldüğünü açıkça gösteriyor”

Doktor Thomas, görüntülerin Floyd’u, sigara almak için sahte 20 dolar verdiği iddiasıyla gözaltına alan polislerin, onu yere yatırdığını ve 45 yaşındaki Chauvin tarafından oksijensiz bırakılarak öldüğünü açıkça gösterdiğini söyledi.

Thomas, Chauvin’in Floyd’un kanında bulunan fentanil nedeniyle öldüğüne ilişkin savunmasını çürütmek amacıyla duruşmada ifadesine başvurulan dördüncü otopsi uzmanı.

Floyd’un ölümünün yaşanan ani bir olaydan kaynaklanmadığına işaret eden Thomas, savunma makamının, kronik sağlık sorunlarının kalp krizi geçirmesine neden olabileceğine dair iddialarına da karşı çıktı.

Dava kapsamında, Floyd’un cansız bedenine ait fotoğrafların bulunduğu zarflar jüri üyelerinde dağıtıldı. Thomas fotoğflarda Floyd’un yüzündeki ve omzunun sol tarafındaki sıyrıklara dikkat çekti.

Adlı tıp uzmanı Doktor Andrew Baker da mahkemede ifade veriyor.

Gözaltı sırasında 46 yaşındaki siyah Amerikalı Floyd’un boynuna diziyle yaklaşık 9 dakika baskı yaparak ölmesine neden olan beyaz polis memuru Derek Chauvin ikinci, üçüncü derece cinayet ve kasıtsız adam öldürme suçlamalarıyla yargılanıyor.

Floyd’un bu şekilde yaşamını yitirmesinin ardından Amerika’da ve dünyada günlerce süren gösterilerde polis şiddeti protesto edilmişti.

VOA tarafından geçilen “Floyd Oksijensiz Kaldığı İçin Öldü” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Floyd Oksijensiz Kaldığı İçin Öldü” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Floyd Oksijensiz Kaldığı İçin Öldü” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.