15 Temmuz şehitleri Hamburg`da anıldı

15 Temmuz şehitleri Hamburg`da anıldı

ABONE OL
21:34 - 16/07/2020 21:34
15 Temmuz şehitleri Hamburg`da anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Ali Akdemir/Hamburg

15 Temmuz Şehitleri İçin Hamburg Başkonsolosluğunda Anma Töreni Düzenlendi.

15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıldönümü nedeniyle Hamburg Başkonsolosluğunda düzenlenen törene, Hamburg, Lübeck ve Kiel’de faaliyet yürüten STK temsilcileri, konsolosluk çalışanları ve basın mensupları katıldı.

T.C Hamburg Başkonsolosluğunda düzenlenen törende, başkonsolos Yonca Sunel açılış konuşması yaptı. Ardından ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve hep birlikte istiklal marşı okundu.

Darbe girişimi sırasında şehit olanlar için, Sultan Ahmet Camii din görevlisi Enes Cergel ve din ataşesi Yaşar Ateş tarafından dualar okundu.

Anma töreninde konuşan Hamburg T.C Başkonsolosu Yonca Sunel, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs sebebiyle bu sene düzenlenen anma etkinliğine, vatandaşları davet edemediklerini, sadece sivil toplum temsilcilerinin ve basın mensuplarının anma etkinliğine katılabildiğini, sosyal mesafe ve hijyen koşullarının dikkate alınarak anma toplantısını düzenlediklerini belirtti.

Türk milletinin teröristler karşısındaki asil duruşunu unutmayacağız, unutturmayacağız!

Sunel konuşmasının devamında, “Kıymetli vatandaşlarımız, değerli konuklar, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşadığımız hain darbe girişimi alışageldiğimiz bir askeri kalkışma değil, aynı zamanda tarihimizin en kanlı terör saldırısıydı. O gece yaşananları, verdiğimiz şehitleri, gazilerimizi, Türk milletinin teröristler karşısındaki asil duruşunu asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

 15 Temmuz 2016 gecesi gözü dönmüş ve beyinleri yıkanmış teröristler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokaklara çıkan ve tek amacı demokrasiyi ve özgürlüğü savunmak olan masum insanlarımıza tanklarla, mermilerle saldırdılar. Üzerlerine bombalar yağdırdılar. Ulusun egemenliğini temsil eden gazi meclisimize, cumhurbaşkanlığı, mit başkanlığı, polis özel hareket merkezi ve birçok resmi kurumumuza, basın kuruluşlarımıza saldırmaktan, sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, devlet yöneticilerimize suikast ve alıkoyma girişimlerinde bulunmaktan çekinmediler.  O gece 251 insanımız şehitlik mertebesine ulaştı. 2200 civarında vatandaşımız yaralandı. 15 Temmuz gecesinde Türk demokrasisi ve Türk halkı büyük bir sınavı başarıyla vermiştir. Halkımız tek bir vücut haline gelmiş, kendisini korkusuzca silahların ve tankların önüne atmış. Demokratik haklarını korumak için, tüm dünyaya örnek tarihi bir direniş ve dayanışma göstermiştir” dedi.

Başkonsolos Sunel konuşmasına şu sözlerle devam etti. “Türk Halkının gösterdiği dayanışmanın, birliktelik ve demokrasi sevgisinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün, ilelebet payidar kalacaktır dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde yükseldiği temel taşlardır.” dedi.

120′ Yİ AŞKIN FETÖ ÜYESİ TÜRKİYEYE SINIR DIŞI EDİLMİŞTİR! Konuşmasının son bölümünde Fetö üyelerinin Avrupa’daki faaliyetlerine değinen Sunel, “adı teröre bulaşmış olan ve Fetö terör örgütünün yurtdışı yapılanmasında yer alan ve örgüte finansman sağlayan kişi ve kuruluşların mal varlıklarının dondurulmasına yönelik çalışmalar ilgili kurumlarımızla birlikte yürütülmekte, ülkemizde açılan kovuşturmalar kapsamında bu şahısların bulundukları ülkelere yönelik iade taleplerimiz iletilmektedir. Yoğun çabalarımızın somut neticeleri alınmaya, uluslararası planda fetönün gerçek yüzü muhataplarımız tarafından anlaşılmaya başlanmıştır.

Bu çerçevede 20’den fazla ülkeden 120’yi aşkın Fetö üyesinin, Türkiye’ye sınır dışı edilmesi sağlanmıştır.  38 ülkede Fetö iktisatlı okul ve kursların faaliyetleri kısmen veya tamamen sonlandırılmış. 20 ülkede okullar, Türkiye Maarif Vakfına devredilmiştir. Bunun yanı sıra Türkiye Maarif Vakfı tarafından 22 ülkede yeni okullar açılmıştır. Çabalarımız sonucunda örgütün yurtdışındaki yapılanmasında ve hareket alanında da ciddi bir daralma yaşanmaktadır.  Bu vesileyle yurtdışında yaşayan Türkler olarak, daha güçlü ve aydınlık bir gelecek için çocuklarımızın eğitimine milli ve evrensel değerlerle donanımlı bireyler olarak yetiştirilmesine önem vermemiz gerektiğinin bir kez daha altını çiziyorum.

 BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Değerli konuklar ve Basın mensupları, sözlerime son verirken, 15 Temmuz şehitlerimiz ve vatanımız için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum. Aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum Kahraman gazilerimize ve demokrasimize sahip çıkan yüce milletimize sonsuz şükranlarımızı sunuyorum.  Birliğimiz Daim Olsun” şeklinde sözlerini noktaladı.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.