Fenerbahçe boksta profesyonel olacak

Fenerbahçe boksta profesyonel olacak

ABONE OL
00:34 - 16/06/2019 00:34
Fenerbahçe boksta profesyonel olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
  Fenerbahçe boksta profesyonel olacak

Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Boks Şubesi Başkanı Mert Öztemel ile Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ankara’lı iş adamı Mustafa Koçinoğlu, Türkiye’de profesyonel boks kulübü açmak istediklerini söyledi

Hamburg kentinde bir basın toplantısı düzenleyen Öztemel ve Koçinoğlu, Türkiye’de “boks açılımı” düşündüklerini belirterek, Almanya’daki Türk dostlarının katkılarıyla profesyonel boksu Türkiye’de hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.
Basın toplantısına, boksör Mahir Oral ile antrenörü Bülent Başer, boksör Gökalp Özekler ve antrenörü Oktay Urkal, antrenör Mecit Çetinkaya ve Hamburg Amatör Boks Federasyonu Başkanı Jimmy Jamal Abboud da katıldı.

fenerb_prof-boks-kulub_b.jpg

Öztemel, Almanya’da profesyonel anlamda bir boks potansiyeli olduğunu ve bunu Türkiye’ye taşımak istediklerini belirterek, “Fenerbahçe kulübü olarak en iyisini yapmak istiyoruz. Çok güzel maçlar organize edeceğimize inanıyoruz. Türkiye boksa aç. Başarılı sporcuları bünyemize alıp, onları dünya şampiyonu yapmak istiyoruz. Kulüp başkanımız Aziz Yıldırım’dan daha fazla boksa ilgi duyan bir başkan da hatırlamıyorum. Bizlere büyük destek veriyor. Türkiye’de profesyonel boksu yaratmak istiyoruz. Onun da desteği ile gelecekte bir boks organizasyonu gerçekleştirmek amacındayız” şeklinde konuştu.
Bu alanda şimdiye kadar geç kalındığını ve bu konuda Türkiye’de gerekli alt yapının mevcut olduğunu ifade eden Öztemel, “Boksörlerimizi iyi seçmeliyiz. Şu ana kadar başarılı projelere imza attık. Sokak çocuklarına yönelik projelerimiz var. 200 çocuğa boks lisansı kazandırdık. Türkiye’de de bunu yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.
Koçinoğlu da Türk boksörleri milli takıma kazandırmak amacında olduklarını ve genç potansiyelleri kazanmak için Almanya’da ön araştırma yapmak üzere biraraya geldiklerini söyledi.
“Aslan” lakaplı boksör Oral, Türkiye’de oynama fikrine sıcak baktığını belirterek, “Türkiye’de profesyonel boks kulübü açılmasına çok olumlu ve sıcak bakıyorum. Geç kalınmış bir karar. Bizim de profesyonel boksör ve sporcular olarak desteğe ihtiyacımız var” diye konuştu.
Basın toplantısından sonra Türkiye’den gelen bazı boks kulübü yetkilileri ile basına kapalı bir görüşme yapıldı. (aa)
Süheyla KAPLAN – Hamburg 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.