Federal Benzin Vergisi Geçici Olarak Kalkacak mı?

Federal Benzin Vergisi Geçici Olarak Kalkacak mı?

ABONE OL
10:00 - 21/06/2022 10:00
Federal Benzin Vergisi Geçici Olarak Kalkacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD, yükselen benzin fiyatları ve şu anda son 40 yılın en yüksek seviyesinde olan enflasyonla mücadele etmeye çalışırken, Başkan Joe Biden bugün federal benzin vergisinin geçici olarak kaldırılıp kaldırılmayacağı kararının hafta sonuna kadar açıklanacağını söyledi.

Enerji Bakanı Jennifer Granholm dün Başkan Biden’ın vergiyi geçici olarak kaldırmayı değerlendirdiğini söylemişti. Bu açıklamadan bir gün sonra Biden gazetecilere, “Evet, bunu düşünüyorum. Hafta sonuna kadar olan verilere dayanarak bir karar vermeyi umuyorum” dedi.

Federal benzin vergisinin geçici olarak kaldırılması Biden yönetiminin, enflasyonu ve artan benzin fiyatlarını kontrol etmek için değerlendirdiği çeşitli seçenekler arasında.

Başkan, ekibinin petrol ve gaz şirketleriyle görüşeceğini de söyledi. Biden, “Onlardan neden daha fazla petrol rafine etmedikleri konusunda bir açıklama istiyorum” dedi.

Maliye Bakanı Janet Yellen da dün, Çin’e uygulanan ve eski Başkan Donald Trump yönetiminden devralınan bazı gümrük vergilerinin stratejik bir amaca hizmet etmediğini ve Biden’ın enflasyonu düşürmenin bir yolu olarak bunları kaldırmayı düşündüğünü söyledi.

Biden 18 Haziran’da, ABD’nin Çin’e uyguladığı gümrük vergilerini gevşetme konusunda kararını verme sürecinde olduğunu ve yakında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile görüşmeyi planladığını belirtti.

Biden bugün, ABD’de resesyonun kaçınılmaz olmadığını hissettiğini yineledi ve dün NBC News’a resesyon beklediğini söyleyen eski ABD Maliye Bakanı Lawrence Summers ile konuştuğunu da kaydetti.

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika’nın resesyona girip girmeyeceği, üst düzey yöneticiler, ABD Merkez Bankası (FED) ve Biden yönetimi için giderek artan bir endişe kaynağı.

Enflasyondaki artış, Merkez Bankası yetkililerinin neredeyse tamamını sert adımlar atmaya itti; içlerinden sadece biri, Merkez Bankası’nın son 25 yıldan uzun bir süredir yaptığı en büyük faiz oranı artışına karşı çıktı.

VOA tarafından geçilen Federal Benzin Vergisi Geçici Olarak Kalkacak mı? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Federal Benzin Vergisi Geçici Olarak Kalkacak mı? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Federal Benzin Vergisi Geçici Olarak Kalkacak mı? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.