FED’den Ekonomiye Desteği Sürdürme Sözü

FED’den Ekonomiye Desteği Sürdürme Sözü

ABONE OL
12:04 - 18/03/2021 12:04
FED’den Ekonomiye Desteği Sürdürme Sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Merkez Bankası (FED) gelecek birkaç yılda hedef faiz oranını sıfıra yakın tutma konusundaki sözünü tekrarladı. FED bu yıl Corona virüsü salgını hız keserken ABD ekonomisinin hızlı büyümesini öngörüyor.

ABD Merkez Bankası’nın bu yılki ekonomik büyüme tahmini yüzde 6,5. Bu 1984’ten bu yana gayrisafi yurtiçi hasılada görülen en büyük yıllık sıçrama olacak. FED’in tahminine göre işsizliğin de yıl sonuna kadar yüzde 4,5’e düşmesi bekleniyor. Geçen yılın Aralık ayında yapılan büyüme tahmini yüzde 4,2; işsizlik tahmini ise yüzde 5’ti.

Enflasyon hızının ise bu yıl FED’in yüzde 2 hedefini geçerek yıl sonuna kadar yüzde 2,4’e çıkması, 2022’deyse yeniden düşmesi bekleniyor.

FED, gecelik gösterge faiz oranını yüzde 0 ile 0,25 arasında tutmaya karar verdi.

FED Başkanı Jerome Powell, federal hükümetin ve Merkez Bankası’nın agresif desteği sayesinde salgının en kötü ekonomik sonuçlarının engellenmiş olduğunu belirtti.

Powell, ekonomideki olumlu gidişin FED’in ekonomiye desteğini çekeceği anlamına gelmediğini kaydetti. ABD’de pandemi öncesine göre hala 9 milyon 500 bin istihdam eksiği var ve enflasyon FED’in hedefinin altında seyrediyor.

ABD borsaları dalgalı bir günün ardından kapanışta yükseldi. Bunda Powell’ın Merkez Bankası’nın 120 milyar dolarlık aylık tahvil alımını durdurmak için çok erken olduğu şeklindeki yorumları etkili oldu.

VOA tarafından geçilen FED’den Ekonomiye Desteği Sürdürme Sözü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. FED’den Ekonomiye Desteği Sürdürme Sözü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan FED’den Ekonomiye Desteği Sürdürme Sözü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.