FBI ABD’de olası bir koordineli saldırıdan endişeli

FBI ABD’de olası bir koordineli saldırıdan endişeli

ABONE OL
23:33 - 11/04/2024 23:33
FBI ABD’de olası bir koordineli saldırıdan endişeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Federal Soruşturma Dairesi (FBI) Başkanı Christopher Wray’, Temsilciler Meclisi’nde katıldığı oturumda, geçen ay Rusya’da bir konser salonunda çok sayıda kişinin ölümüne neden olan saldırıya benzer bir organize saldırının ABD’de de yaşanması ihtimalinden endişe duyduğunu belirtti.

Christopher Wray, Temsilciler Meclisi Tahsisat Komisyonu’nun bütçe konulu oturumunda, “Yasa uygulama alanındaki kariyerime dönüp baktığımda, kamu güvenliğimize ve ulusal güvenliğimize yönelik bu kadar çok tehdidin aynı anda bu kadar arttığı bir zamanı düşünmekte zorlanıyorum ama şu an için durum böyle” diye konuştu.

22 Mart’ta Moskova banliyösündeki bir konser salonuna düzenlenen saldırıda en az 144 kişi ölmüştü. Bu, Rusya’da son 20 yılın en ölümcül saldırısı olarak kayıtlara geçmişti. Saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlenmişti.

Buna karşın, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve yetkililer hiçbir delil göstermeden Ukrayna’yı suçlama gayretinde olmuştu.

ABD’li yetkililer, İsrail ile Hamas arasında Gazze’de yaşanan savaştan ilham alan bir kişi veya küçük bir grup tarafından saldırı düzenlenmesi ihtimalinden endişe duyuyor.

FBI Başkanı Wray, FBI’ın Rusya’daki konser katliamının ardından daha koordineli bir saldırı yapılmasından kaygılı olduğunu belirtiyor.

Wray, komisyon oturumunda, “Birkaç hafta önce Rusya’daki konser salonunda gördüğümüz IŞİD saldırısına benzer şekilde burada, anavatanda koordineli bir saldırı potansiyeli giderek artan bir endişe kaynağı” ifadelerini kullandı.

Wray ayrıca Kongre üyelerine, bu ay süresi sona erecek olan ve kısa adıyla FISA olarak bilinen gözetleme programını yenilemeleri için çağrı da yaptı ve bunun ABD’nin rakiplerine karşı vazgeçilmez bir araç olduğu mesajını verdi.

Devletin elektronik izleme faaliyetlerini düzenleyen Yabancı İstihbarat İzleme Yasası’nın (FISA) revizyonu, her iki parti üyelerinin, hükümetin gözetim yetkilerini kısıtlamada yeterince ileri gitmediğine dair endişeleri nedeniyle Çarşamba günü Temsilciler Meclisi’nin gündemine getirilemedi.

Wray, Kongre üyelerine, “Bu, ulusumuzun güvenliğini sağlamak açısından kritik bir öneme sahip ve kritik bir dönemdeyiz” dedi.

VOA tarafından geçilen FBI ABD’de olası bir koordineli saldırıdan endişeli haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. FBI ABD’de olası bir koordineli saldırıdan endişeli haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan FBI ABD’de olası bir koordineli saldırıdan endişeli haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.