Fakıbaba AKP’den İkinci Kez İstifa Etti

Fakıbaba AKP’den İkinci Kez İstifa Etti

ABONE OL
15:41 - 20/10/2022 15:41
Fakıbaba AKP’den İkinci Kez İstifa Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Adı son dönemde partisiyle yaşadığı tartışmalarla gündeme gelen AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, hem partisinden hem de milletvekilliğinden istifa etti.

Fakıbaba istifa gerekçesinin, “Ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım” şeklinde açıkladı.

Üç dönem AKP Şanlıurfa Milletvekilliği yapan Ahmet Eşref Fakıbaba bugün ani bir kararla istifa ettiği duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Fakıbaba, “Siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum” şeklinde yorum yaptı.

Hem partisinden hem milletvekilliğinden istifa ettiğini duyuran Fakıbaba’nın açıklaması şöyle:

“2003’te üyesi olduğum AK Partide değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. Ak Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur.”

Fakıbaba, 13 yılda AKP’den ikinci kez istifa etmiş oldu.

“Ceketimi assam seçtiririm” sözüne tepki olarak bağımsız aday oldu

Fakıbaba, Şanlıurfa’da ve bölgede sağ ve muhafazakar siyasetin son 20 yıldaki önemli isimlerinden biri oldu.

Asıl mesleği hekimlik olan Fakıbaba, 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesinde çalışmaya başladı. 1994-2004 yılları arasında başhekimlik yapan Fakıbaba, 2003 yılında AKP’ye üye oldu. Kentin sevilen simalarından olan Fakıbaba, 2004 yılındaki yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu ve kazandı.

Ancak görev süresinin sonuna gelindiğinde Fakıbaba tekrar aday olmak isteyince partisi ile arası açıldı. İddiaya göre dönemin milletvekilleri Fakıbaba’nın aday olmasını istemiyordu.

AKP yöneticilerinin kapalı kapılar ardından söylediği öne sürülen “Ceketimi assam seçtiririm” sözü, Fakıbaba ile AKP arasındaki ipleri tamamen kopardı.

AKP’den istifa eden Fakıbaba bağımsız aday oldu. Saadet Partisinin desteğini de alan Fakıbaba, yüzde 44 oy alarak seçimi kazandı.

Seçimin ardından bir açıklama yapan Fakıbaba, dönemin başbakanı Recep TayyiP Erdoğan’ı kastederek, “Bu sonuçlar ile başbakanımızın yanıltıldığı da tasdik edilmiş oldu” dedi.

Göreve başladıktan sonra Saadet Partisi’ne katılan Fakıbaba, burada da uzun süre kalmadı. Numan Kurtulmuş’un partiden ayrılmasını gerekçe gösteren Fakıbaba, SP’den de istifa etti.

22 Ocak 2013’te halen belediye başkanlığı görevini sürdürürken yeniden AKP’ye katılan Fakıbaba, siyasi hayatına milletvekili olarak devam etti. 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde AKP’den Şanlıurfa Milletvekili seçilen Fakıbaba, 2017-2018 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanı olarak kabinede yer aldı. 24 Haziran 2018’de üçüncü kez seçilen Fakıbaba partisinden ikinci kez istifa etmiş oldu.

AKP ile gerilen ilişkiler

Fakıbaba’nın son dönemlerde yaptığı açıklamalar partisi ile yeniden gerilim yaşamasına neden oldu.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de Şenyaşar ailesinin dükkanına AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız tarafından yapılan ziyaret sırasında çıkan kavgada, Şenyaşar ailesinden 3 kişi öldürülmüştü.

Fakıbaba olaydan yıllar sonra gazeteci İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada, “Sonradan belli oldu. Bunlar PKK’lı değil, HDP’ye oy veren vatandaşlar. Buna saygı duyarım. HDP’ye oy vermek ayıp değildir. ‘Terör olayı’ dediğim için kendimi affedemedim” sözlerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın ardından Fakıbaba’nın Yıldız ailesi tarafından tehdit edildiği gündeme gelmişti. Bu iddialara sosyal medya hesabından yanıt veren Fakıbaba, “Dün akşam katıldığım TV programında yaptığım açıklamalardan sonra rahatsız olanların tehdit ve baskılarına asla boyun eğecek bir insan değilim. Suç duyurusunda bulundum ve konunun takipçisi olacağım. Haksızlığa karşı durmaktan ve adaleti savunmaktan asla geri durmayacağım “dedi.

Fakıbaba dün de AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e sosyal medyadan, “Sayın Başkanım, Her bir dairesi 10-12 milyona satılmakta olan arsaları satmak yerine, Belediye şirketi eliyle konut yapsanız, astronomik düzeydeki kârı birkaç kişi kazanacağına, Urfa halkı kazansa daha iyi olmaz mı?” sorusunu sormuştu.

İYİ Parti’ye mi katılacak?

Fakıbaba’nın istifasının, Halk TV Ankara Temsilcisi Özlem Akarsu Çelik, gündeme getirdiği AKP’li bazı isimlerin İYİ Parti’ye katılacağı iddialarından hemen sonra gelmesi de dikkat çekti. Akarsu Çelik, AKP’de siyaset yapan ve “Saray’ı da sarsacak sürpriz isimler”in İYİ Parti’ye katılacağını söyledi.

VOA tarafından geçilen Fakıbaba AKP’den İkinci Kez İstifa Etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Fakıbaba AKP’den İkinci Kez İstifa Etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Fakıbaba AKP’den İkinci Kez İstifa Etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.