Evinde düşük yapan kadının “cansız bedeni istismar” suçlamasıyla mahkemeye çıkması bekleniyor

Evinde düşük yapan kadının “cansız bedeni istismar” suçlamasıyla mahkemeye çıkması bekleniyor

ABONE OL
11:25 - 22/12/2023 11:25
Evinde düşük yapan kadının “cansız bedeni istismar” suçlamasıyla mahkemeye çıkması bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Uyarı: Haber bazı rahatsız edici ayrıntılar içerebilir

Kürtaj kısıtlamalarının yaygınlaştığı ABD’de evinin tuvaletinde düşük yapan bir kadına karşı açılan dava, ülkede kutuplaşmaya neden olan tartışmaları alevlendirdi.

Ohio eyaletinde hakkında “cansız bedeni istismar” suçundan dava açılan 33 yaşındaki Brittany Watts’ın büyük jüri önünde ifade vermesi bekleniyor.

Ohio’da geçen yıl üreme hakları yasasında değişiklik için mücadele veren Ohio Üreme Hakları İçin Hekimler adlı koalisyon, davaya bakan savcı Dennis Watkins’e bir dilekçe sunarak davanın düşürülmesini talep etti.

Trumbull Bölgesi Savcısı Dennis Watkins ise hafta başında yayınladığı yazılı açıklamada, “Bölge savcıları görevleri gereği Ohio yasalarına uymakla yükümlüdür” diyerek Britanny Watts’a karşı açılan davayı düşürme yetkisinin olmadığını belirtti.

Savcı Watkins, yasal süreç çerçevesinde Brittany Watts’ın davasının büyük jüriye sunulması gerektiğini söyledi.

Watts’a karşı soruşturma açılıp açılmaması yönünde nihai kararı jürinin vereceğini belirten Watkins, her yıl büyük jüriye sunulan yüzlerce davanın yüzde 20’sinin düşürüldüğüne de vurgu yaptı.

Eylül ayında 22 hafta 5 günlük hamile iken kanaması olan 33 yaşındaki Brittany Watts’ın, Warren kentindeki Mercy Health St. Joseph hastanesine iki kez giderek muayene olduğu belirtiliyor.

Watts 22 Eylül’de evinin tuvaletinde düşük yapmış, kadının hastaneye kanamalı bir şekilde gitmesi ve fetüsün arka bahçede bir kovanın içinde olduğunu söylemesi üzerine hemşire polisi çağırmıştı.

Watts’ın evine giden polisin tuvaleti tıkalı şekilde bulduğu, 22 haftalık fetüsün borularda bulunduğu ve daha sonra çıkarıldığı belirtildi.

CNN’in konuya ilişkin haberine göre, davanın yürütüldüğü Trumbull’de adli tabip ofisinin yayınladığı raporda Watts’ın vajinal kanama nedeniyle dört gün içinde 3 kez hastaneye başvurduğu ifade edildi.

Aynı habere göre Watts’a ilk doktor ziyaretinde “erken membran rüptürü” tanısı koyulduğu yani bir başka deyişle suyunun erken geldiği, fetüste kalp atışı tespit edilmiş olsa da sağlık ekibinin “yaşama şansı olmayan fetüsün doğumunun yapay olarak müdahale ile başlatılmasını önerdiği” belirtiliyor.

Her iki hastane ziyaretinde de doktorların tavsiyesine uymayarak evine dönen Watts’ın, 22 Eylül tarihinde üçüncü kez hastaneye geldiğinde kanamasının devam ettiği ve hamileliğin sonlanmış olduğu kaydedildi.

“Cansız bedeni istismar ve kötü muamele” suçlamasıyla hakkında dava açılan Watts, suçlu bulunması halinde bir yıl hapis cezası ve 2500 dolar para cezasına çarptırılabilir.

Watts’ın düşük yaptıktan sonra tuvalette sifonu çektiği, “tuvaletin tıkandığını bilmesine rağmen evden çıkıp gününe hiçbir şey olmamış gibi devam ettiği” iddia ediliyor.

Davanın ilk duruşmasında Watts ise suçlu olmadığı savunmasını yaptı. Watts’ın avukatı, müvekkilinin, “her gün yaşanan bir durumdan dolayı şeytanlaştırıldığını” söyledi ve yapılan otopsi sonucunda fetüsün ölümünün rahimde gerçekleştiğinin kanıtlandığının altı çizildi.

VOA tarafından geçilen ABD’de evinde düşük yapan kadının “cansız bedeni istismar” suçlamasıyla mahkemeye çıkması bekleniyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de evinde düşük yapan kadının “cansız bedeni istismar” suçlamasıyla mahkemeye çıkması bekleniyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de evinde düşük yapan kadının “cansız bedeni istismar” suçlamasıyla mahkemeye çıkması bekleniyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.