ETİK Başkanı İşler ‘Dünya EMİTT’te, İzmir Yok!’

ETİK Başkanı İşler ‘Dünya EMİTT’te, İzmir Yok!’

ABONE OL
11:23 - 07/02/2024 11:23
ETİK Başkanı İşler ‘Dünya EMİTT’te, İzmir Yok!’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Her yıl binlerce tatil tüketicisi ve sektör profesyonelini ağırlayarak Türkiye’nin turistik cazibesini artıran Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde bugün 27. kez kapılarını açtı.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler 300’den fazla satın almacı, 10’dan fazla ülke, çok sayıda il ve ilçe’nin katıldığı fuarda İzmir’in yer almamasının kendileri için büyük üzüntü kaynağı, kent için ayıp, bölge turizmi için ise büyük kayıp olduğunu bildirdi.

27.EMİTT Fuarı; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlendi. 6-9 Şubat 2024 günleri açık olacak fuar; Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya başta olmak üzere 300’den fazla satın almacı ile Almanya, Bulgaristan, Brezilya, Mısır, İran, Japonya, Kuzey Kıbrıs, Venezuela gibi birçok ülkeden katılımcı firmayı ağırlıyor. Ülkemizden de çok sayıda il ve ilçe Valilik yada Belediye stantlarıyla bölgesel turizm getirilerini arttıracak tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinde bulunuyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkan yardımcısı, ETİK Başkanı Mehmet işler , Egeli turizmciler olarak, konu va katılımcı zenginliğinin yaşandığı, ülkemizin ve dünyanın önemli turizm fuarlarından EMİTT’te en dikkat çeken konunun İzmir’in katılmaması olduğunu söyledi. Turizmin, bileşenlerin ortak çabalarıyla geliştiğini, tanıtım ve pazarlamanın bu çabaların esasını teşkil ettiğini belirten İşler konunun İzmir için hem ayıp hem de kayıp olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

TURİZMDE İYİ RAKAMLAR HEDEFLEYEN HERKES BURADA İZMİR YOK

Mehmet İşler; “Almanya, Bulgaristan, Brezilya, Mısır, İran, Japonya, Kuzey Kıbrıs, VenezüelLa burada. Azerbaycan’dan, İtalya’dan, temsilciler burada.  İstanbul, Antalya, Kocaeli, Çanakkale, Balıkesir ve birçok kentimiz stantlarıyla burada. Turizmde sıçrama yapmış, yapmaya azmetmiş ilçelerimiz burada. Turizmde iyi rakamlar yakalamış her belediye burada. Yüreğimizin attığı, turizmine bir tuğla daha nasıl koyarız, bir adım daha ileriye nasıl taşırız diye gecemizi gündüzümüze kattığımız İzmir’imiz bu çok önemli etkinlikte yok. Neden olmadığını anlamak mümkün değil. Dünyadan, ülkemizden ve 20 milyona yakın nüfusu olan İstanbul’dan pay almak adına İzmir’in burada burada mutlaka olması gerekirdi. Bu bölge turizmimiz için büyük bir kayıp, kentimiz için affedilmez bir ayıptır. Sahip olduğu zenginliklerle, taşıdığı özelliklerle en az nüfusu kadar, yani beş milyon turist hedefleyen bir kentiz. Bunun yarısı kadar rakamlarda bocalarken İzmir’in, 20 milyonluk İstanbul ile diğer kentler ve ülkelerden pay almamayı tercih edecek bir lüksü olamaz. İzmir’in aynı kulvardaki bir çok kente göre turiste daha fazla ihtiyacı var. Bunu kentimizin ilgililerinin artık farketmesi ve keşfetmesi gerekir. “ dedi. (ETİK)

TOUREXPI tarafından geçilen ETİK Başkanı İşler ‘Dünya EMİTT’te, İzmir Yok!’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ETİK Başkanı İşler ‘Dünya EMİTT’te, İzmir Yok!’ haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ETİK Başkanı İşler ‘Dünya EMİTT’te, İzmir Yok!’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.